loading
close
SON DAKİKALAR

Ölümcül enerji

Ölümcül enerji
Tarih: 23.07.2014 - 00:00
Kategori:

Mehveş Evin; Bir kız çocuğu, elinde poşetiyle duvarın dibine, dizlerinin üzerine çökmüş. Kulağından kan akıyor.

Bir kız çocuğu, elinde poşetiyle duvarın dibine, dizlerinin üzerine çökmüş. Kulağından kan akıyor. Yanındaki kadın, muhtemelen annesi, hareketsiz yatıyor. İkisi de ölmüş.
Elinde beyaz bayrak tutan yaşlı kadını tekerlekli sandalyeyle uzaklaştırmaya çalışan bir genç. Acaba bugün hayatta kalmayı başarabildi mi?
Bir başka fotoğrafta, bir kız çocuğunun eline gazlı kalem verilmiş, füzelerin üzerine “İsrail’den sevgilerle” yazıyor...
Bu nasıl bir nefret, nasıl bir düşmanlıktır?
İsrail, Gazze’de çocukları, kadınları, hastaneleri, ambülansları, yoğun bakım ünitelerini, camileri, stadyumları bombalıyor.
Dün Filistin’de ölü sayısı 600’e yaklaştı. Çoğu kadın ve çocuk. 100 bin insan evini terk etti. İsrail’deyse 27’si asker 29 kişi öldü.

Herkesle ‘papaz’


Peki, bu şiddet ve vahşete şahit olup kurtulabilenler yarın nasıl bakacak dünyaya? İsrail’le barışmaları mümkün mü? Hayır. Bir nesil daha nefretle, intikam ateşiyle beslenerek büyüyecek.
Zaten coğrafya hep kanamalı, hep şiddetle iç içe... Beceriksiz liderler bir türlü başaramadı barışı.
Baksanıza; BM’nin “acil ateşkes” çağrısını takan yok. Öte yandan John Kerry, Gazze’ye 47 milyon dolar “insani yardım” gönderecekmiş. Kötü bir şaka olsa gerek! İnsanlar sapır sapır ölüyor, ne parası, ne yardımı?
Bu arada BM Genel Sekreteri, Mısırlı yetkililer ve Kerry ile ateşkesi sağlamak için bir araya gelirken, Türkiye hükümeti dışlanıyor. Zira Ortadoğu’da birkaç Arap ülkesi haricinde herkesle papazız!
Ayrıca İsrail’le ilgili kullanılan uslup, devlet adamlarından ziyade kahvehane delikanlılarınınkine benziyor. Ancak küçücük çocuklar öldürülürken bu dili kullanmak marifet değil. Hitler göndermeleri, hiçbir şeyi çözmediği gibi, zarar veriyor.

Gezi İsrail’e bağlandı

Başbakan Erdoğan dünkü konuşmasında, Mısır’da Mursi’nin Filistin’e sahip çıkmasının darbeyle sonuçlandığını... Tahrir gibi Gezi’deki protestolarını da hükümetin Filistin davasındaki duruşuna bağlamayı başardı. Tabii Pensilvanya’ya da!
Oysa Mısır’daki darbenin tam bir fiyasko olduğu, sadece Müslüman Kardeşler’i değil sokaktaki muhalifleri de ezip geçtiği ve demokratikleşme çabalarını boşa çıkardığını herkes biliyor.
Ancak Gazze’deki vahşetin izlerini Gezi’de ve Gülen cemaatinde sürmeye çalışmak, hem Ortadoğu’yu bilmemek hem de iç politika hesaplarını dünya işlerine karıştırmak anlamına geliyor.
Ne kadar acı... Ölümleri durdurmak için çaba harcamak varken bir kez daha üç beş oy uğruna düşmanlıklar kışkırtılıyor.
Keşke meydanlarda ve konuşmalarda harcanan enerji, sivillerin hayatını korumak için kullanılsa.

Mehveş Evin - Miiliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları