loading
close
SON DAKİKALAR

Onur Öymen; 'Cumhuriyet İçin Çağrımızdır'

Onur Öymen; 'Cumhuriyet İçin Çağrımızdır'
Tarih: 22.12.2014 - 00:00
Kategori:

Onur Öymen; 'Cumhuriyet İçin Çağrımızdır' başlıklı bildiri benim de uzun zamandan beri dile getirmeye çalıştığım düşünce ve kaygıları yansıtan bir içerik taşımaktadır.

Dün değerli CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’in okuduğu ve 100’den fazla eski ve yeni milletvekiliyle toplumun çeşitli kesimlerinden önemli kişilerin imzaladığı “Cumhuriyet İçin Çağrımızdır” başlıklı bildiri benim de uzun zamandan beri dile getirmeye çalıştığım düşünce ve kaygıları yansıtan bir içerik taşımaktadır.

Dünya ve ülkenin sorunları hakkında önemli tespitler içeren bu bildiri hangi partiden olursa olsun Cumhuriyetin değerlerine inanan vatandaşları, sivil toplum örgütlerini, sendikaları birlikte mücadeleye davet etmektedir.

Bu bildirinin içeriğinin cumhuriyete gönül vermiş milyonlarca vatandaşımızın aklından geçen düşünceleri büyük ölçüde dile getirdiği kanısındayım.

Ülkemizin içinde bulunduğu sorunların esas olarak iktidarın politikalarından kaynaklandığına kuşku yoktur. Ancak muhalefet partilerinin de içinde bulunduğumuz bu son derece kaygı verici ve tehlikeli gidişi durdurmak için sonuç verici bir mücadele yürüttüklerini savunmak da kolay değildir.

Bu gibi bildirilerin kamuoyuna yansımasında cumhuriyetin değerlerini savunan medyalara da büyük görev düşmektedir.

İktidara karşı muhalefetin görüşlerini yansıtan önemli gazetelerden Cumhuriyet, Sözcü ve Yurt’un bugünkü nüshalarında bu bildiriden hiç söz edilmemesi son derece düşündürücüdür ve sorunun daha da derinde olduğunu göstermektedir.

Evvelce yayınlanan benzeri bildiriler de basında yeterince yer bulamamış ve siyasi partilerin söylem ve politikalarını etkileyici olamamıştır. O nedenle, bence, bütün bu kaygıların giderilmesi ancak siyasi partilerin içinde demokrasinin ve hukukun kuralları çerçevesinde yapılacak güçlü bir mücadele ile sonuç verebilir. Cumhuriyetin değerlerinin ve ülke çıkarlarının tehlikeye düştüğüne inananların ve özellikle siyasi partilerin çatısı altında sorumluluk üstlenenlerin bu koşullarda sessiz kalmaya hakları yoktur.

Onur Öymen

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları