loading
close
SON DAKİKALAR

'Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın istifası istendi' iddiası

'Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın istifası istendi' iddiası
Tarih: 14.09.2018 - 08:44
Kategori: Siyaset

AKP’nin Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın belediye başkanlığından istifasını istediği iddia edildi. Yılmaz’ın ise dün akşam saatlerine kadar istifa etmediği ileri sürülürken AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’u hedef alan tweetler paylaştı. Yılmaz’ın daha sonra tweetleri sildiği görüldü. ...

Hürriyet'in AKP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Ordu Belediye Başkanı Yılmaz, dün AKP Genel Merkezi’ne geldi.

Kulislerdeki iddialara göre bu görüşmede yerel seçim hazırlıklarına dair parti kurmayları ile çeşitli görüşmelerde bulunurken Enver Yılmaz’ın bu görüşmelerde istifası istendi. Ancak dün akşam saatlerine kadar Enver Yılmaz’ın istifa etmediği öğrenildi. Yılmaz aynı saatlerde Genel Başkanvekili Kurtulmuş’u hedef alan ve Has Parti dönemindeki açıklamalarını içeren bazı paylaşımlarda bulunması ise dikkat çekti.

TWEETLERİNİ SİLDİ

Bu tweetlerin ardından sosyal medyada da tartışma yaşanırken, Yılmaz da tartışmalara konu olan tweetlerini sildi. Yılmaz’ın korumaları ile Emniyet Müdürünün korumaları Kurtulmuş’un önünde kavga etmiş, Kurtulmuş da protokolden uzaklaştırılmıştı. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Daha önce İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Balıkesir, Niğde belediyelerinde başkanların istifası istenmişti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre ise Yılmaz Twitter hesabından Numan Kurtulmuş için şunları yazmıştı:

"Birileri sözlerini unutmuş gibi ama biz unutmadık, unutmayacağız! Firavunlaşmadık, karunlaşmadık, kibre düşmedik. Dilimizin Ali dediğine, kalbimiz Muaviye demedi...

'Aramızda gizli ve sinsi AKP'liler olabilir' demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı.Geldiği yere bakılırsa. En gizli ve sinsi kendi çıktı."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları