loading
close
SON DAKİKALAR

Ortaokulda skandal: Çocuklara JÖH ve 'bozkurt işareti' eğitimi!

Ortaokulda skandal: Çocuklara JÖH ve 'bozkurt işareti' eğitimi!
Tarih: 15.04.2017 - 10:51
Kategori: Eğitim

Van'da ortaokulda JÖH, PÖH, MGK ve TSK gibi terimleri ve bozkurt işareti yapmayı öğreten öğretmenlere soruşturma açıldı.

Van'da ortaokulda JÖH, PÖH, MGK ve TSK gibi terimleri ve bozkurt işareti yapmayı öğreten öğretmenlere soruşturma açıldı.

Van’ın Tuşba ilçesinde bulunan Abdülhamit Han Ortaokulu’nda 5. sınıf öğrencilerine JÖH, PÖH, MGK ve TSK gibi askeri terimleri ve bozkurt işareti yapmayı öğreten iki öğretmen hakkında inceleme başlatıldı. Durumu şikayet eden Eğitim Sen üyesi öğretmenler ise “PKK propagandası yaptığı ve vatansever öğretmenlerin çalışmasını engellediği” iddiasıyla sürgün edildi.

Evrensel'den Beyar Özalp'ın haberine göre, Van’ın Tuşba ilçesi Abdülhamit Han Ortaokulu’nda iki öğretmen öğrencilerine derste kısaltma olarak (Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel harekat (PÖH), Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gibi askeri terimleri yazdırdı. Terimleri ezberleten öğretmenlerden bir diğeri ise çocuklara bozkurt işareti yapmayı öğretti. İddiaya göre ders saatinde iki öğrencisini okulun koridorlarında saklandığını gören bir öğretmen, öğrencilerden “Hocam Selma hoca bize bozkurt işareti yaptırıyor, velilerimiz kızıyor, biz de yapmak istemiyoruz, bunun için korkuyoruz derse girmeye” cevabını aldı.

Bir diğer Türkçe öğretmeni Ş.A. da derste çocukların defterine JÖH, PÖH, TSK ve MGK gibi askeri terimleri kısaltma olarak yazdırıp, “MGK'nin gündemi çok özel” diye not düştü. Öğretmen Ş.A. 5. sınıf öğrencilerine derste ‘Özel hareket geliyor’ diye şarkı söyleyip onların da eşlik ederek bozkurt işareti yapmasını istedi. Bozkurt işareti yapmayan öğrencileri sınıfta arka sıralara gönderip sözlü notunda zayıf vermek ile tehdit ettiği iddia edildi.

Türkçe öğretmenleri hakkında velilerin şikayeti üzerine inceleme başlatılırken, yaşananları şikayet eden Eğitim Sen üyesi iki öğretmen hakkında ise inceleme başlatıldı. Öğretmenlerin ‘Soruşturmanın selameti için, soruşturma tamamlanıncaya kadar başka okullara’ gönderildikleri öğrenildi. Eğitim Sen’li öğretmenlerin gerekçesinde ise “Vatansever öğretmenlerin çalışmasını engelleme ve PKK propagandası yaptıkları” ileri sürüldü.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları