loading
close
SON DAKİKALAR

ÖSYM hak yeme!

ÖSYM hak yeme!
Tarih: 01.08.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Son KPSS’de bir iki değil tam 12 soru iptal edildi. Hatasız bir sınav düzenlemek bu kadar mı zordur? Belli ki sınavların düzgün olması istenmiyor. Bilerek hata yapılıyor.

ÖSYM bir zamanlar Türkiye’nin en ciddi ve güvenilir kurumlarından biriydi. Yaptığı sınavlarla ilgili kafalarda hiçbir soru işareti kalmaz, sonuçların düzgün ve adil olduğu herkes tarafından peşinen kabul edilirdi.

ÖSYM 2010 yılında dinamitlendi. Bir kopya kumpası düzenlenerek kurumun 36 yıllık mensubu ve Başkanı Ünal Yarımağan yerinden oynatıldı. İktidar kurumun başına kendi adamlarını getirdi. Ve o gün bugündür skandalsız tek bir sınava rastlanmıyor. Sınavlarda hak yenmediğine kimse inanmıyor. Son KPSS’de bir iki değil tam 12 soru iptal edildi. Hatasız bir sınav düzenlemek bu kadar mı zordur? Belli ki sınavların düzgün olması istenmiyor. Bilerek hata yapılıyor.

Peki sebep? Eğitim sendikalarının başkanlarına göre amaç ÖSYM’yi itibarsızlaştırmak, sınavsız alımları özendirmek, böylece kadrolaşmayı kolay hale getirmektir. CHP’ li Muharrem İnce Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi. Önergedeki 2. soru şu:

“3 Kasım 2015’ten bu yana ÖSYM’nin yaptığı sınavlar içinde hatalı soru sorulmayan, soruların önceden sızdırılmadığı herhangi bir sınav olmuş mudur? Olmuş ise bu başarının sahipleri ödüllendirilmiş midir?”

DİLEN

Türkiye tam bir kara mizah ülkesi...
Bu sütunda birkaç kez yazdık...
Kimi dilenci kadınlar kucaklarına daha yaşını doldurmamış bebeklerini alıp kaldırıma yayılıyor. O ağzı dili olmayan yavrular sıcakta - soğukta oradan oraya sürükleniyor. Bu drama engel olunmasını istedik. Kimse oralı olmadı.
Derken dün ajanstan bir haber:
“İzmir Bornova’da kucağında battaniyeye sarılı bebekle dilenen kadından polis şüphelendi. Aramada battaniyeden oyuncak bebek çıktı.
Dilenci kadın G.E.’ye Kabahatlar Kanunu kapsamında 100 TL ceza kesildi.”
Kadın 40 derece sıcakta insafsızlık edip sahici bebeğiyle dilenseydi muhtemelen kimse ses etmeyecekti.
Buna mizah denmez de ne denir?

PKK için “şaşırdı” yorumları yersiz.
Şaşıran 40 yıldır terör yapan PKK değil,
13 yıldır PKK’yı “Kürtlerin temsilcisi” sanan AKP...

Akif Kökçe

FEYS

Üniversiteye başladığım sene kaşıma piercing yaptırmayı düşündüm. Sonra kendi kendime dedim ki; oğlum, senin adın Rızkullah!

TRT 6’yı izleyeyim dedim, hiçbir şey anlayamadım. O yüzden izlemeye TRT 1’den başlıcam.

Herifin dükkânını Uğur Dündar üç kere bastırmış. Adam dükkânın adının başına “Meşhur”u eklemiş. İşte ben bu rahatlığın peşindeyim.

Annem bıçağın ucuna avokado takıp babama uzatıyor. Elit miyiz, köylü müyüz, bi türlü anlamadım.

Şu kızlar kedilerde ne buluyor anlamadım. Kılsa kıl, bıyıksa bıyık, hayvanlıksa hayvanlık. Bende hepsi fazlasıyla var.

(Facebook’tan)

Operasyon mantığı!

Başbakan Davutoğlu teröre karşı operasyonları anlatırken şöyle diyor:

“Silahlar bırakılana, silahlı gruplar Türkiye’yi terk edene kadar, DEAŞ bitirilene kadar bu operasyonlar devam edecektir.”

Anlaşılıyor ki, uzaktan atışlarla PKK ve DEAŞ’in merkezleri imha edilecek, doğal olarak içerdeki gruplar da silahı bırakacak, ülkeyi mecburen terk edecekler!

O zamana kadar güvenlik güçlerinin içerdeki durumu ne olacak?

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, gazeteci Müyesser Yıldız’ın sorularını yanıtlarken durumu şöyle irdeliyor:
“PKK bu cinayetleri ciddi bir istihbarat faaliyeti sonucu gerçekleştiriyor. Peki bizim önleyici tedbirlerimiz, istihbari faaliyetlerimiz neden yok? Adına çözüm süreci denen melanet günler boyunca PKK bütün hazırlığını tamamlarken, istihbarat örgütlerimiz ve güvenlik güçlerimiz ne yaptı? Maalesef ki ortalıkta yakıp yıkan terör, ona karşı direnemeyen beceriksiz bir hükümet ve karşısında ise sessiz bir kitle var... Bu beceriksizler maalesef ki Türkiye’yi kapana kıstırdılar. 

PKK’yı IŞİD’i azdırıp bugünlere getiren, önleyici tedbirleri almayıp terörü dolaylı besleyenler ve siyasi uzantıları da en az onlar kadar sorumludur. Bugünlerde Akil Adamlar, artistler pek ortalıkta yok, bebek katili Öcalan’ı kahraman yapanlar ortalıkta yok, kimse ortada yok.”

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları