loading
close
SON DAKİKALAR

ÖSYM, YKS tercih kılavuzunu yayınladı

ÖSYM, YKS tercih kılavuzunu yayınladı
Tarih: 01.08.2018 - 09:55
Kategori: Eğitim

ÖSYM, YKS sonuçlarının ardından tercih kılavuzunu yayınladı.

2018-YKS tercih işlemleri, 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak. Adaylar tercihlerini, 7-14 Ağustos 2018  tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar.

Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tamamlayacaklar. Tercih işleminin, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalısı gerekiyor. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

ÖSYM, adayları kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları konusunda uyardı.

YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları