loading
close
SON DAKİKALAR

Otopark İçin Hastane Tahliye Edildi

Otopark İçin Hastane Tahliye Edildi
Tarih: 26.01.2015 - 15:41
Kategori: Siyaset

Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığı’nın hak ihlallerine sessiz kalması nedeniyle Tanal, ilgili Bakanlıklara konu ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal; İstanbul İli Üsküdar İlçesi’nde yer alan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında yapımına başlanan otopark inşaatı hastanenin duvarlarında çatlama ve çökmelere neden oldu. Bu nedenle bazı poliklinikler boşaltılarak hastalar acil ve yoğun bakım binalarına taşındı. Hastalar insani olmayan koşullarda tedavi görürken İSPARK’ın yaptığı otopark inşaatı da hız kesmeden devam ediyor. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığı’nın bu hak ihlallerine sessiz kalması nedeniyle Tanal, ilgili Bakanlıklara konu ile ilgili yazılı soru önergesi verdi. Tanal; soru önergesinde şu sorulara yer verdi;
1- İstanbul ilinin Üsküdar ilçesinde yer alan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanında yapımına başlanan Zeminaltı Otopark ve Bağlantı Yolları İnşaatını hangi firma yapmaktadır?
2- Bu inşaatın yapımı sırasında ve bu inşaat sebebiyle işbu yazılı önerge konusu hastanede herhangi bir zarar meydana gelmiş midir?
3- Söz konusu hastanenin poliklinik binasında çatlak oluştuğu iddiaları doğru mudur?
4- Bu iddialar doğru ise gereken güvenlik önlemleri neden alınmamıştır?
5- Söz konusu inşaat nedeni ile hangi polikliniklerden toplam kaç hastanın nakli yapılmıştır?
6- Bu hastaların nakledildikleri hastanenin diğer kısımlarının toplam yatak kapasitesi ne kadardır? Bu kısımlarda nakil öncesi tedavi gören hasta sayısı kaçtır?
7- Gerekli önlemleri almayarak hastane çalışanlarının ve hastanede tedavi gören yurttaşlarımızın güvenliğini tehlikeye atan sorumlu kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır veya herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır?
8- Söz konusu otopark inşaatı nedeniyle, söz konusu hastanenin dahiliye, fizik tedavi gibi polikliniklerinin acil ve yoğun bakım polikliniklerine taşınması acil ve yoğun bakımda tedavi gören ve sağlık durumu hassas olan vatandaşlarımızın tedavilerini olumsuz etkilediği halde herhangi bir önlem alınmamasının sebepleri nelerdir?
9- Otopark yapımı insanın en değerli hakkı olan yaşam hakkının ve sağlık hizmetlerinden yararlanma haklarının üstünde midir?
10- Otopark inşaatı söz konusu hastanede çökme ve çatlamalara neden olduğu halde hangi gerekçeyle devam etmektedir?
11- İSPARK tarafından yapılan otoparkın inşaası, bu inşaat yüzünden duvarında çatlaklar oluşan, çökmeler yaşanan söz konusu hastanede çalışan ve tedavi gören yurttaşlarımızın yaşamından, sağlığından daha mı önemlidir?
12- Yurttaşlarımızın sağlığını tehlikeye atan sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır veya başlatılacak mıdır?

Vişne Ajans 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları