loading
close
SON DAKİKALAR

Oyuncular Sendikası'dan TBMM'de kadın oyuncuların sahneden indirilmesine tepki: Ortaçağ karanlığına dönmeyi reddediyoruz!

Oyuncular Sendikası'dan TBMM'de kadın oyuncuların sahneden indirilmesine tepki: Ortaçağ karanlığına dönmeyi reddediyoruz!
Tarih: 29.03.2018 - 14:51
Kategori: Kültür & Sanat

Oyuncular Sendikası, TBMM’deki 18 Mart Çanakkale Anması’nda kadın tiyatro sanatçılarının sahneye çıkartılmamasına "Ortaçağ karanlığına dönmeyi reddediyoruz!" diyerek tepki gösterdi.

Oyuncular Sendikası, TBMM’deki 18 Mart Çanakkale Anması’nda kadın tiyatro sanatçılarının sahneye çıkartılmamasına tepki gösterdi. Sendika'dan yapılan açıklamada, "1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren Mecliste, 2018 yılında kadınların sahnede yer alması engelleniyor! Bu vahim duruma sebebiyet veren tüm yetkilileri istifaya davet ediyoruz" denildi.

İsmail Kahraman kadın oyuncuları sahneden indirdi!

Oyuncular Sendikası'ndan "Ortaçağ karanlığına dönmeyi reddediyoruz!" başlığıyla yapılan açıklama şöyle:

"Dün akşam saat 20.00’da Türkiye Büyük Millet Meclisi F Blok’ta yer alan salonda ve yaklaşık 350 kişinin izleyici olarak katıldığı “ Çanakkale Şehitleri Anma Gecesi”nde, gösteriye 1 saat kala kadın oyuncuların sahnede yer almaması yönünde bazı yetkililer tarafından gösteriye müdahale edildiği ve kadın oyuncuların sahnede görevlerini yapmak yerine, sahne kenarında merdivenlerde ya da sahne arkasında beklemeye zorlandığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Yaptığımız araştırmalar sonucunda olayın yaşandığını destekleyen bilgilere ulaşılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bu çağdışı müdahalenin sebebinin, hangi gerekçe ile bu müdahalede bulunulduğunun ve hangi yetkililer tarafından bu talimatın verildiğinin ivedililikle kamuoyuna açıklanması gerekmektedir.
1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren Mecliste, 2018 yılında kadınların sahnede yer alması engelleniyor! Bu vahim duruma sebebiyet veren tüm yetkilileri istifaya davet ediyoruz.

Başta kadın örgütleri olmak üzere, tüm meslektaşlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarını hesap sormaya  ve istifa çağrımıza katılmaya davet ediyoruz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları