loading
close
SON DAKİKALAR

Öz, ''Soma’da canlar yanıyor, bakanlar hâlâ seyrediyor''

Öz, ''Soma’da canlar yanıyor, bakanlar hâlâ seyrediyor''
Tarih: 02.09.2014 - 17:56
Kategori: Siyaset

Manisa Milletvekili Öz, ''Soma’da canlar yanıyor, bakanlar hâlâ seyrediyor''

Soma’da bugün yaşanan maden kazası sonucu yaşamını yitiren madenci Metin Keskin’in ardından, maden alanındaki işçi güvenliği sorunları gündemi belirledi. Manisa Milletvekili Sakine Öz, kazanın ilk saatlerinden itibaren hastane ve madencilerle görüşerek kazanın gerçek nedenleri üzerine çalışma yürüttü, ailenin durumunu yakından takip etti.

Sakine Öz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e yönelttiği soru önergesiyle, madendeki işçi güvenliği önlemlerinin acilen alınması, sorumlular iiçin yaptırımların gecikmeden uygulanması çağrısında bulundu.

Manisa Milletvekili Öz’ün TBMM Başkanlığına sunduğu önergesi şöyle:

“Soma’da, İmbat Madencilik Enerji Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin rödovans usulüyle işlettiği maden ocağında yaşanan iş kazasında madencimiz Metin Keskin, 08.00-16.00 vardiyası sabah saatlerinde yaşamını yitirmiştir. Madencimizin göğüs bölgesinde oluşan iz ve morluklar, vücuduna isabet eden topan darbesi sonucunda dengesini kaybederek düştüğü, göğüs bölgesini hızla çarptığı demir tahkim direğinin yaşamını yitirmesine yol açtığı izlenimini uyandırmıştır. Metin Keskin’in hastaneye maden firmasının ambulansıyla ulaştırılmadan önce, maden alanında vefat ettiğine dair bilgi tarafıma iletilmiştir.

Görgü tanıkları ve hastane yetkililerinden alınan bilgi doğrultusunda, madencimizin ölümüne yol açan nedenlerin ve madendeki işçi sağlığı ve güvenliğine dayalı eksiklerin acilen giderilmesi, bu eksiklerde gerek maden işletmeleri gerekse kamu kurum kurum ve kuruluşlarının sorumluluklarının ortaya konması çok büyük önem taşımaktadır.

Buna göre; Madencimiz Metin Keskin’in ölümüne yol açan kaza, resmi kayıtlarda nasıl yer almıştır? Kazanın gerçekleştiği an ile ilk müdahale arasında ne kadar zaman geçmiştir? Bahse konu madende gerçekleşen son teftiş tarihi ve varsa, tespit edilmiş eksikler ve yaptırımlar nelerdir? İmbat Madencilik’te, son 12 yılda kayda geçmiş iş kazaları ve uygulanan idari yaptırımlar nelerdir? Bahse konu madendeki kazanın olduğu bölgede daha önce de ölümlü ya da yaralanmalı kazalar kayıtlara geçmiş midir?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları