loading
close
SON DAKİKALAR

Özel hatırlatma!

Özel hatırlatma!
Tarih: 01.07.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Geçtiğimiz çarşamba günü Meclis Genel Kurulu’nda CHP, HDP ve MHP’nin ülkemizde yaşanan terör olaylarıyla ilgili verdikleri araştırma önergeleri görüşüldü. Üçü de AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Evet, “Hafıza -i beşer nisyan ile maluldür”, yani insan hafızası unutma özürlüdür ama arşiv, kayıtlar, belgeler öyle mi? CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıdan sonra (Adını DEAŞ olarak değiştirdikleri) IŞİD’e fena halde yüklenen, sanki geçmişte bu kanlı örgütle hiç işbirliği yapmamış, “kanka” olmamış gibi konuşan iktidar sözcülerine çok da eski olmayan geçmişten bazı hatırlatmalar yaptı.

Neler mi söyledi? Buyrun:
“... Temmuz 2014’te İstanbul Ömerli’de IŞİDliler, önce piknik yaptılar, 3 bin kişi, sonra birlikte namaz kıldılar ve cihat yemini ettiler. İktidarda siz vardınız. Ardından Nisan 2015’te Suriye’deki Cisr El Şuğur Alevi katliamının üzerine lokum dağıtıyor bir cani. Bunun üzerine sizin örgütünüzden, Fatih Tezcan adlı bir AKP’li, “İnsan bir lokma ayırmaz mı” diye tweet atıyor. Türkiye’de “IŞİD Store” bile açıldı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor forması gibi satılıyor IŞİD formaları... IŞİD hediyelik eşyaları satılıyor. Atatürk heykeli önünde IŞİD’le dayanışma masası kurmuş, bağış topluyor adamlar.
IŞİD’e destek Lübnan’da yüzde 1, İsrail’de 2, Ürdün’de 4, Filistin’de 6, Türkiye’de yüzde 8... Altı milyon kişiye denk gelir. On yılda 15 milyon genç yarattık her yaştan... Siz ise 14 yılda 6 milyon IŞİD’li yarattınız her yaştan.”
Sonuç, Türkiye’yi vuran “Sünni çocuklar” gökten inmedi... Özel yetiştirildiler...

Teröre bulaşmadılar!

Geçtiğimiz çarşamba günü Meclis Genel Kurulu’nda CHP, HDP ve MHP’nin ülkemizde yaşanan terör olaylarıyla ilgili verdikleri araştırma önergeleri görüşüldü. Üçü de AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.
Kürsüye gelen AKP sözcüleri, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ret gerekçeleri ne miydi? Öğrenemedik...
Selçuk Özdağ, konuşmasında, muhalefet sıralarından sık sık atılan “Tarih dersi dinlemek istemiyoruz, önergeye gel” şeklindeki laflara asla kulak asmadı... Uzun uzun dünyada 5 büyük imparatorluk kurulduğunu, bunlardan üç tanesini Türklerin kurduğunu... (Bilahare) Dedesinin İsmet İnönü’nün koruma muhafızı olduğunu... Churchill’in “Türkler 85 kilodur, 90’a çıkarsa 85’e indirir, 80’e inerse 85’e çıkarırız” dediğini... 1960 ihtilalini, 12 Mart darbesini, Demirel, Özal anılarını... Bir dönem Demokrat Partililerle CHP’lilerin birbirlerinden kız alıp vermediklerini...
Hüseyin Kocabıyık ise Cemil Meriç’i, İsmet İnönü’nün Lozan Antlaşması imzalandıktan sonra Şükrü Kaya’ya, “Şükrü, biz bir yüzyıl kazandık” dediğini, vb anlattı.
Her iki konuşmacı önergelere olumlu ya da olumsuz oy vereceklerine dair tek laf etmeden kürsüden indi. Oylamaya geçildi, önergeler reddedildi.
AKP, terörü konuşmaktan kaçıyor. Biliyorlar ki konuşulunca terörün kaynağında kendi parmak izleri görülecektir. Tek çabaları kendi kabahatlerini gizlemektir.

108

CHP’li Muharrem İnce’nin Davutoğlu’na ilişkin iddiası şöyleydi:
“Başbakan-
lık’tan azledileceğini anladığında apar topar bir genelge yayımlattı. Son 10 yılda Başbakanlık yapmışları, yani kendisini de kapsayacak şekilde özel olarak düzenlenmiş bir koruma genelgesiydi bu. Çıkardığı genelgeye dayanılarak kendisine 34 araç ve 108 personel tahsis ettirdi.”
Bu iddiaya Ahmet Davutoğlu adına yanıt Facebook’tan geldi. Deniyordu ki:
“Alınması gereken tedbirler Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenmiştir. Sayın Davutoğlu’nun bu konuda şahsi bir talebi ya da talimatı olmamıştır.”
Talebi olmamış ama... Davutoğlu’na 34 araç 108 koruma verilmiş. Bir ordu!

Halk TV’de Suriye asıllı gazeteci Hüsnü Mahalli açıkladı:
“5 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye’de bir gün dahi sosyal medya ve internet karartılmadı.”
Utanan olur mu?
Akif Kökçe

U 17

İspanya’nın Zaragoza şehrinde U 17 yani 17 yaş altı dünya basketbol şampiyonası devam ediyor.
Bizim çocuklar dün de Kanada’yı yenerek ilk dörde kaldılar. Yani alacakları en kötü sonuç dünya dördüncülüğü olacak.
Maçları FIBA’nın internet sitesine girerek Youtube’dan izleyebilirsiniz
Ne var ki bizim gazetelerin spor sayfalarında ne U 17’nin aldığı sonuçlar yer alıyor, ne maçların programı...
Peki ne var gazetelerde? Olmayan futbolumuzun ıvır zıvır haberleri... Transfer balonları... Kulüp dedikoduları...Beş para etmez demeçler...
Gençleri teşvik etmeden, alkışlamadan, halka onların başarılarını duyurmadan sporda ileri gidebilir miyiz?
Nitekim gidemiyoruz. Berbat futbolun ötesine geçemiyoruz.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları