loading
close
SON DAKİKALAR

'Özel öğretim kursları kapatılmayacak' iddiası

'Özel öğretim kursları kapatılmayacak' iddiası
Tarih: 04.02.2019 - 11:09
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’nın önceki gün temel liseler ve özel öğretim kurslarının kapatılacağını açıklamasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.

İzmir Menemen Uğur Özel Öğretim Kursu Müdürü Ramazan Arslan kursların kaptılmayacağını iddia etti.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre; "Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir bülten yayımladığını aktaran Arslan “Daha yasalaşmış bir durum olmamasına rağmen, o bülten üzerinden gazeteler, medya bu kurslar kapatıldı gibi haberler yayımladı. Özel öğretim kurslarının teknik olarak şu anda yasal olarak kapatılma ihtimali yüzde sıfır. Çünkü ocak ayında bize Milli Eğitim Bakanlığı bize gelecek yıla yönelik bursluluk sınavı yapma ve yeni döneme kayıt hakkı verdi. Bakanlık tarafından çıkan her yalan yanlış cümle doğruymuş gibi piyasaya sürülüyor. Bu durumda buralarda çalışan 10 binlerce insan öğretmeninden hizmetlisine kadar tedirgin oluyor. Biz bursluluk sınavı yaptık. Kayıt dönemimizi başlattık. Çok yoğun bir ilgi vardı” dedi.

“Bakan beye yine bir soru soruluyor Özel Öğretim Kursları kapatılacak mı, net bir tarih var mı diye. Kendisi sürpriz bir şey değil ki bu diyor” ifadelerini kullanan Arslan şöyle devam etti: “Sürpriz olmayan temel liselerin kapatılacak olmasıdır. Hiçbir zaman ağızlarından şöyle bir söz çıkmıyor.Nedense böyle bir bilgi kirliliği var. Bu bilgi kirliliğinin en büyük nedeni özel okulların kolejlerin ekonomik krizler nedeniyle eğitim ücretlerinin çok yüksek olması nedeniyle yeterli kayıtlara ulaşamaması. Bu kayıt azlığından dolayı böyle kurslar hakkında propaganda bakanlık aracılığıyla yapılıyor.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları