loading
close
SON DAKİKALAR

Papa'nın Türkiye gezisi talihsizlikle başladı

Papa'nın Türkiye gezisi talihsizlikle başladı
Tarih: 28.11.2014 - 12:27
Kategori: Dünya

Papa Francis, Türkiye'ye geliyor.

Papa Francis, Türkiye'ye geliyor. Roma'dan kalkan uçakta Türkiye'ye doğru yola çıkan Papa'nın gezisi talihsizlikle başladı. Ayağı takılan Papa, bir an sendeledi ve son anda düşmekten kurtuldu.

Papa Ankara'dan mütevazı araç istedi, güvenlik nedeniyle vermediler...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk resmi konuğu Papa Françesko için Ankara ve İstanbul alarmda. Katolik dünyasının ruhani lideri olmanın yanı sıra, Türkiye'nin de resmen tanıdığı Vatikan Devleti'nin "Devlet Başkanı" sıfatını taşıyan Papa Françesko'nun Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir olacak. Ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçecek olan Papa'yı burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi törenle karşılayacak. İstanbul'da ise gereken tüm tedbirlerin alındığını belirten İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, ''İstanbullular kendi işlerine bakıp devam etsinler. Yolları kapatmamaya gayret edeceğiz" dedi.

Papa için resmi görüşmelerde de bir ilk yaşanacak. Yabancı devlet başkanlarının ziyaretlerinde ev sahipliğini Cumhurbaşkanı yaparken, Başbakan da konuk devlet başkanına, Ankara'da ikametgahına ayrılan yerde ziyarette bulunurdu. Ancak Papa için bu uygulama değiştirildi. Papa Françesko'yu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ağırlayacak. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu da kendisine eşlik edecek.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ: YOLLARI KAPATMAMAYA GAYRET EDECEĞİZ 

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Papa’nın İstanbul ziyaretiyle ilgili bütün tedbirlerin alındığını kaydetti. Altınok, "Bütün tedbirlerimizi aldık. Problem yok.En iyi şekilde ağırlayıp yolcu edeceğiz. Tedbirlerimiz hazır. İstanbullular kendi işlerine bakıp devam etsinler. Yolları kapatmamaya gayret edeceğiz" dedi.

İtalya'dan bu sabah Ankara'ya gelmek için yola çıkan Papa Françesko için yoğun güvenlik önlemi alındı.

Alitalia'nın Papa'ya tahsis ettiği Airbus 320 tipi özel uçağın Ankara Esenboğa Havalimanı'na TSİ 13.00'te varması bekleniyor.

MÜTEVAZI ARAÇ İSTEDİ, GÜVENLİK NEDENİYLE REDDEDİLDİ

Papa Françesko hakkında bilmeniz gerekenler

Papa Françesko'nun Türkiye ziyareti öncesinde, Ankara ile Vatikan arasında hazırlık süreci için yoğun yazışmalar yaşandı. Vatikan, Papa Françesko'nun "mütevazı bir hayat tarzını benimsediğini" diplomatik yazışmayla Ankara'ya bildirerek, Papa'ya Türkiye ziyareti boyunca "gösterişli araçlar" değil, "ortalama araçlar" tahsis edilmesini istedi. Ancak Türk tarafı "güvenlik" nedeniyle bu talebi kabul etmedi. Papa'ya, Türkiye'yi ziyaret eden diğer devlet başkanlarına da tahsis edilen zırhlı araçlar tahsis edildi.

OTELDE DEĞİL, VATİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE KALACAK

Papa, yine "mütevazı yaşam tarzı" nedeniyle, Ankara'da otelde değil, Vatikan Büyükelçiliği'nde kalacak.

PAPA İÇİN 'GENEL ARAMA' KARARI

Papa'nın güvenliği için Ankara'da olağanüstü önlemler alındı. Yaklaşık 2 bin 700 polis görevlendirildi. Papa'nın ziyarette kullanacağı yol güzergahları için de Ankara polisi, Mahkeme'den "genel arama kararı" çıkarttı.
Bu karar çerçevesinde polisler, Papa'nın ziyaret süresi boyunca belli bölgelerde vatandaşların üzerlerini ve araçlarını arayabilecek, kimlik sorgulaması yapabilecek. 


Papa'nın Türkiye gezisi talihsizlikle başladı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları