loading
close
SON DAKİKALAR

Paralel yapıya yönelik tutuklamalar muhaliflere de sıçradı!

Paralel yapıya yönelik tutuklamalar muhaliflere de sıçradı!
Tarih: 23.07.2016 - 11:47
Kategori: Gündem

15 Temmuz darbe girişimi ardından gözaltına alınanlar arasında, selaya tepki gösteren muhtarın, AKP’lilerin Gülen’i öven paylaşımlarını yeniden paylaşan kişilerin ve provokasyonları engellemeye çalışan yurttaşların olması dikkat çekti.

Darbe girişiminin ardından Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklananlar arasında imamın sela okumasına tepki gösteren muhtar, camilerden aralıksız okunan selalara tepki gösteren 8 yurttaş, AKP’lilerin Gülen’i öven paylaşımlarını yeniden paylaştığı için tutuklanan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi'nin oğlu ve Hopa halkını provoke etmek isteyen gruba karşı ilçesini savunmak isteyen 9 genç de bulunuyor.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Darbe girişiminin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 10 bin 410 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltına alınanlardan 4 bin 60’ının tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı. ‘Darbe girişimine katılma’’ ile gerekçelendirilen gözaltına alma ve tutuklama nedenleri bununla sınırlı kalmadı.

“Sela” tutuklamaları

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin gerçekleştiği sırada Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye’deki tüm camilerin imamlarına “sela” okuma talimatı verildi. Okunan duaların ardından imamlar, halkı sokağa çağırdı. Bu çağrıların yapıldığı yerler arasında bulunan Düzce’nin Musababa Köyü'nde muhtar Ahmet Yılmaz’ın salayı okuyan imam Adem Çapa’ya izin vermediği öne sürüldü. Muhtar Yılmaz, köy imamının sela okumasına izin vermediği için “darbeyi övmek” suçundan tutuklandı.

Camilerden okunan salalar İzmir’de de 8 yurttaşın tutuklanmasına neden oldu. Torbalı’da sala okuyan müezzin ve cami imamına sözlü tepki gösterdikleri iddiasıyla 19 yurttaş gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan 19 kişiden 8'i tutuklandı, 4 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Kart da delil oldu

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde de iki imam darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Önceki gün açığa alınan imamlar Hasak K. ve Hasan T’nin evinde yapılan aramalarda PDY’yi destekleyen dergiler ve Fetullah Gülen'in kitapları ile Bank Asya kartlarının ele geçirildiği öne sürüldü.

AKP’li paylaşımları tutuklama getirdi

Zonguldak'ta darbe girişiminin ardından AKP’lilerin Fethullah Gülen’i öven paylaşımlarını yeniden paylaşan bir vatandaş tutuklandı. Zonguldak İl Genel Meclisi üyesi ve Grup Sözcüsü Fikret Zaman'ın oğlu Engin Zaman’ın, AKP’lilerin Gülen’i öven paylaşımını yeniden paylaşması, “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten tutuklanmasına neden oldu.

Mahallesini savunan Hopalı gençler

15 Temmuz sürecinde AKP’li provokatörlere karşı mahallesini korumak isteyen 9 genç de tutuklandı. Mahallelerine saldırmaya hazırlandığı belirtilen gruba karşı çıkan 12 Hopalı gence önce polis saldırdı. Saldırıda darp edilen 12 genç hastaneye kaldırıldı. Tedavisi biten gençlerin Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alındı. İfadelerin ardından 2 kişi savcılıktan serbest bırakılırken, 10 kişi “darbe karşıtlarına müdahale ve darbeyi destekleme” iddiasıyla tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. 9 Hopalı genç tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanan hakimden slogan

Zonguldak’ta darbe girişiminin ardından 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmak', 'Türkiye genelinde hükümeti devirmeye ve anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek', 'Bu suçu işleyen PDY terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklanan bir hakim ise cezaevine gönderildiği sırada attığı sloganla dikkati çekti. Tutuklanan hakim mahkeme çıkışında minibüse bindirildiği sırada, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını attı.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları