loading
close
SON DAKİKALAR

Paravan dernekle başvuruda bulunan Nurculara İçişleri Bakanlığı'ndan 72 bin liralık bütçe

Paravan dernekle başvuruda bulunan Nurculara İçişleri Bakanlığı'ndan 72 bin liralık bütçe
Tarih: 23.02.2018 - 08:29
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulları Nurcu Cemaat yapılanmalarına açmayı sürdürüyor. Hayrat Vakfı, Çay House, Çınaraltı, Sözler Köşkü, HASEV gibi gruplarla protokol imzalayan bakanlık, Gaziantep ve Kilis’i de Nurcular’a bıraktı.

“Ümid Eğitim Kültür Sağlık ve Yardımlaşma Derneği” adı altında bakanlığa başvuran gruplara verilen iznin perde arkasından Nur Cemaati’nin bölgedeki temsilcilerinden Anadolu Tevhid Vakfı ve Nazım Gökçek Külliyesi çıktı. Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; “Geleneksel ödüllü kitap okuma yarışmaları” denilerek verilen izinle dinci vakıf, 10-13 yaş aralığında ortaokula giden çocuklara Said Nursi’nin Risalei Nur kitaplarını okutarak tarikat propagandası yapma imkânı buldu.

Bakanlığa yapılan başvuruda dernek ismi paravan olarak kullanılırken, Nurcu vakıfların ismi ise “proje ortağı” olarak etkinlik şartnamesinde kısaca geçirildi. Antep ve Kilis bölgesinde Nurcuların temsilcisi olarak görülen Anadolu Tevhid Vakfı ve Nazım Gökçek Külliyesi’nin bölgede cemaatin ana eğitim unsuru olarak yer aldı. Nurcu külliyenin reklamını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ziyaretleri oluşturdu. “Külliye” adında yatılı kamplar düzenleyen ve dini eğitimler veren Nazım Gökçek Külliyesi’nde ortaokul ve lise çağındaki çocuklara yasadışı TEOG ve üniversite hazırlık kursları, deneme sınavları ile dini etkinlikler düzenlendiği ortaya çıktı.

Paravan dernekle başvuruları 2 günde kabul edilen Nurcu vakıflar etkinliklerine bütçeyi de İçişleri Bakanlığı tarafından sağladı. Vakıf, MEB’e başvurusunda İçişleri Bakanlığı Dernekler Müdürlüğü’nden alınan yazıyı da ekledi. Yazıda geçen yıl “Kitaptan hayata atılan adımlar” adındaki proje kapsamında bütçe verilen Nurcu derneğe en az 72 bin TL kaynak aktarıldığı belirlendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları