loading
close
SON DAKİKALAR

Pazar mesajları

Pazar mesajları
Tarih: 18.06.2013 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık, ''Yabancı medya Türkiye’yi bizim medyadan iyi izliyor. Bir kere onlar bizim medya gibi baskı altında çalışmıyor.''

Pazar günü polis bir yandan muhaliflerin Taksim’de toplanmaması için gazlı, sulu, plastik mermili, bombalı operasyonlar yaparken; diğer yanda da Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme’de siyasetini anlatıyordu. Biz o gün şu mesajları aldık:

“Bana oy vermeyenlere Türkiye’de hayat hakkı tanımayacağım... Onların demokratik hakkı da olmayacak. Ben istemedikçe bir meydanda toplanamayacaklar. Bir parkta çadır kuramayacaklar. Dağılın dediğimizde dağılacaklar.
 
Söylediklerimi yapmazlarsa çoluk çocuk gazla zehirlenmeyi göze alacaklar... Onlara savaş kurallarını bile uygulamayacağım. Gereğinde hastanelere, alışveriş merkezlerine polisim zehirli gazla girecek. Meydanı onlara dar edecek... Tazyikli suya meydan okuyan, altına girip duş yapanlar gördük. O yüzden TOMA’ların depolarına biber gazı ekliyoruz ki, suyla ıslanan ‘Oh serinledim’ diye sevinmesin... Gazla zehirlenenlere otellerini açan işadamlarıyla da hesaplaşacağız. Benim seçmenim ‘Camide içki içtiler’, ‘Başı örtülü kadını yerlerde sürüklediler’ haberleri karşısında duyarsız kalamaz. Mutlak diş bileyecek, gereğini yapacaktır. Elleri sopalı vatandaşlarım şimdiden polis desteğinde mahallelere çıkmaya başladılar. Onlar da sonuçta bizim hayat tarzımıza uyacaktır. Demokrasi ve hoşgörümüz bütün dünyaya örnek olacaktır.”

Yabancı medya

Bundan 20 yıl önce Türkiye’de yabancı gazete ve televizyonların muhabiri mumla aranıyor ama yine de bulunamıyordu. Birçok yabancı organ Türkiye’yi Atina ya da Lübnan’daki muhabirleriyle izlerdi. Bu muhabirler ancak önemli bir olay olduğunda Türkiye’ye gelirdi.

Bugün ise Türkiye adeta merkez... Bütün önemli yayın organlarının Türkiye’de muhabiri bulunduğu gibi zaten bir uçağa atlayıp İstanbul’a inmeleri de birkaç saatten fazla sürmüyor.

O yüzden yabancı medya Türkiye’yi bizim medyadan iyi izliyor...

Bir kere onlar bizim medya gibi baskı altında çalışmıyor.

- Bu haberi böyle verirsek Başbakan bozulur iyisi mi görmezden gelelim... Şu haberi de altlarda verelim.. Başbakan’ı büyütelim, gibi kaygılarla gazeteciliği ezerek çalışmıyorlar.

BBC ve CNN olaylar sırasında sık sık Taksim’den canlı yayın yaptılar, vatandaşla konuştular, canlı aktardılar. Diğer gazete ve kanallar keza... Türkiye’deki olaylarda hükümeti haklı gören bir gazete ve kanala rastlamadık. Hepsi rejimin diktaya yöneldiği ve polisin vahşet uyguladığında hemfikirdi...

Başbakan diyor ki: “BBC ve CNN yalan haber ürettiler...”

Neden yapsınlar bunu? Bu kanallar yalanları ortaya çıkarsa itibarlarının yerle bir olacağını bilirler. İktidar aynaya bakarsa gerçeği orada görecek...

Adaletin en büyük düşmanı kendi hallerinden memnun olan kölelerdir.
Che Guevara

YALAN

Yüzlerce kez yalanlanan konular miting meydanında aynen tekrarlanıyor.

Yandaşlar sadece yandaş kanalları izlediği için...

Meydanda yalanı doğru gibi satmanın bir sakıncası kalmıyor.

Örneğin...

Dolmabahçe-Beşiktaş arasındaki kaldırımları Büyükşehir Belediyesi söktü...

Kamyonlara doldurup götürdü. Şimdi yeni kaldırım yapıyor.

Ancak Başbakan üçüncü defadır oradaki kilit taşlarını eylemcilerin söktüğünü anlatıyor.

Doğrusunu merak eden Beşiktaş Belediyesi’ne telefon açıp öğrenebilir...

“ÖSO teröristlerin maaşı Başbakanlık örtülü ödeneğinden ödeniyor” deniyor.
Onu anladık polis korumasında vatandaşa saldıran elleri bıçaklı ve sopalı kişilerin maaşları da örtülü ödenekten mi ödeniyor?
***
Erdoğan “Menderes çok kibardı da ne oldu?” diye soracağına “Hitler çok despottu ne oldu?” diye sorsa ya...
Akif Kökçe

KÖŞK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşan Taraf yazarı Amberin Zaman yazıyor:

“Cumhurbaşkanlığı konusundaki düşüncelerini soruyoruz. Kılıçdaroğlu Gül’ün adaylığını koyduğu takdirde kazanabileceğini söylüyor.”

Kemal Bey bu görüşü sık sık tekrarlıyor... Ve her defasında CHP’lileri şaşırtıyor...

Bir genel başkan kendi partisinin koyacağı aday daha belli bile değilken rakip adaya şans verir mi?

Tayyip Erdoğan yıpranırken... AKP içinde zorlu çekişmeler beklenirken... MHP’nin de desteğini alacak CHP’li bir adayın aradan sıyrılıp Çankaya’ya çıkması sürpriz mi olur? Gül bile kendine Kemal Bey kadar şans vermiyordur...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları