loading
close
SON DAKİKALAR

Pendik’te 7,8 dönümlük askeri alan imara açıldı

Pendik’te 7,8 dönümlük askeri alan imara açıldı
Tarih: 15.02.2019 - 13:23
Kategori: Gündem

İstanbul Pendik’te 7.8 dönümlük askeri alan imara açıldı. AKP’liler askeri alana devlet okulu yapılacağını belirterek plan değişikliğini savunurken, CHP’liler değişikliğe karşı çıktılar.

Pendik Doğu Mahallesi'nde mevcut planlarda “askeri alan” olarak işaretlenmiş durumda olan 7 bin 870 metrekarelik hazine arazisinin imar durumu İBB Meclisi şubat ayı oturumunda değiştirildi.

Plan değişikliğine ilişkin hazırlanan raporda Pendik'te okul alanlarının yetersizliği bakımından en problemli bölgelerinden olan Kaynarca Mahallesinde Pendik Tersanesinde yeni yapılan askeri lojmanda yaşayacak nüfusla birlikte derslik ihtiyacının iyice artması nedeniyle arazinin “eğitim alanı” olarak düzenlenmesi talebinin bulunduğu belirtildi. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Yapılan plan değişikliği ile askeri alan iptal edilerek, 7 bin 870 metrekarelik araziye ortaokul yapılmak üzere “eğitim alanı” fonksiyonu verildi.

HANİ YEŞİL KALACAKTI?

Plan değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi. CHP'li İBB Meclis Üyesi Ülkü Koçar, Cumhurbaşkanının askeri alanların yeşil alan olarak korunacağına ilişkin sözlerini hatırlatarak “Askeri alan okul alanına alınarak imara açılıyor. Hani askeri alanlar millet bahçesi, kent ormanı olacaktı? Milli eğitime okul yapması için başka alanlar verilebilir” dedi. AKP grubu adına arazinin boş olduğu ve devlet okulu yapılacağı açıklaması yapıldı. CHP'li İBB Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu okul yapılmasına karşı olmadıklarını vurgulayarak “İstanbul'daki bütün askeri alanların nasıl değerlendirileceğine dair bir çalışma grubu oluşturup karar vermeliyiz. Biz askeri alanlar için genel bir planlama yapılmasını istediğimiz için bu karara ret oyu veriyoruz” diye konuştu.

“TRAFİK DÜZENLEMESİ YAPILMALI”

Plan değişikliğine ilişkin görüşü sorulan Milli Savunma Bakanlığı, fiziki çevre emniyet telinin imar planı doğrultusunda yapılacak çalışma ile yeni sınırda tesis edilmesi şartıyla bölgenin okul alanı olarak ayrılmasını uygun buldu. İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü de uygulama aşamasında alanın güneyinden geçen Gebze-Marmaray hattına ilişkin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan görüş alınmasını ve okul giriş-çıkışlarında servis araçlarının parselin cephe aldığı yollar üzerindeki trafik akışını olumsuz etkilememesi için düzenleme yapılmasını istedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları