loading
close
SON DAKİKALAR

PKK’nın rehineleri

PKK’nın rehineleri
Tarih: 22.10.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Gürsel Özbey’in bakanlar, başbakanlar, muhalefet partileri dahil görüşmediği, konuşmadığı kimse kalmamış. Sonuç alamamış.

Aylardır gözüne uygu girmeyen, sıkıntılı ve endişeli bir baba ile konuşuyoruz. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey telefonda anlatıyor:
“Astsubay olan oğlum Semih Özbey geçen yıl eylül ayında Tunceli’de yolculuk yaparken PKK tarafından kaçırıldı. Bir yıldır başvurmadığımız makam ve yetkili kalmadı. Hiçbir ilerleme sağlayamadık. Bu durumda olan asker ve polis 13 kişi var. Hepimiz yani bütün aileler her gece yatağa endişe içinde giriyoruz”
Gürsel Özbey’in bakanlar, başbakanlar, muhalefet partileri dahil görüşmediği, konuşmadığı kimse kalmamış. Sonuç alamamış.
- HDP bir şey yapamıyor mu, diye sorduk...
HDP’li İdris Balüken “Her parti bir üye versin, heyet oluşturalım, Kuzey Irak’a gidip bu çocukları isteyelim”, demiş...
Fakat eski Başbakan Ahmet Davutoğlu “Onlar samimi değil” diyerek talebi kabul etmemiş...
Bu endişe ve acıyı ortadan kaldırmak için hükümetin yapacağı şeyler mutlaka vardır. Yeter ki istesinler, yeter ki kendilerini bir dakika bu ana babaların yerine koysunlar...

REBUL

Rebul kolonyaları Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tenzilat yapıyor.
Tüm kolonyalarda 30 Ekim’e kadar “Yüzde 29” indirim var.
İncir’i denemenizi özellikle tavsiye eder...
29 Ekim’e güzel kokularla girmenizi temenni ederiz.

Meclis albümü!

Elimizde 160 sayfalık bir dergi. Adı; Meclis Bülteni. İki ayda bir TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nca çıkarılır, Meclis Başkanı başta olmak üzere Meclis’i yönetenlerle Meclis’in faaliyetlerini yansıtır.
Elimizdeki bültene bakıyoruz, neredeyse yansıttığı tek şey Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın faaliyetleri; Kahraman falanca heyeti kabul etti... Kahraman filanca toplantıya katıldı... Kahraman feşmekanca açılışı yaptı... Feşmekanca şehri ziyaret etti... Falanca günle ilgili mesaj yayımladı...
Haberlerin neredeyse tamamı İsmail Kahraman’la ilgili de bültende yer verilen fotoğraflarda durum farklı mı? Neredeee... Üşenmedik, tek tek saydık; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üç, Binali Yıldırım’ın dört, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dokuz fotoğrafına yer verilmiş. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tek bir fotoğrafı bile gözümüze ilişmezken İsmail Kahraman tam 79 (Yazıyla; yetmiş dokuz) fotoğrafıyla arz-ı endam etmiş.
Adı Meclis Bülteni. Ama sayfalarını karıştırınca, karşınıza resmen “İsmail Kahraman’ın kişisel haber bülteni” ve de fotoğraflarından oluşan “Kişisel albümü” çıkıyor. İçinde Meclis’in yasama ve denetim faaliyetlerine ilişkin ciddi bir haber, araştırma, rapor ara ki bulasın.
Anlaşılıyor ki “tek adam” olma hevesi bu ekibi sarıp sarmalamıştır.


KIL

Trabzon’da bir epilasyon (kıl temizleme) merkezine ait tanıtım broşürü dağıtan grupla sokakta çay ocağında oturan grup arasında tartışma çıkıyor.
Görgü tanıklarına göre, “Bunlar dinimize aykırı. Bunları dağıtmayın, bizi rahatsız etmeyin” diye bağırarak tepkilerini dile getiren gruptan bir kişi, tabancasını çıkararak 4 el ateş ediyor. 4 kişi kurşunla yaralanıyor.
Olay münferit falan dense de pek öyle görünmmüyor
Giriniz Youtube’a, epilasyon yazın. Din âlimi geçinen kimi isimlerin bu konuyu ciddi ciddi tartıştıklarını göreceksiniz. Örneğin Cübbeli Ahmet Hoca’ya göre kadınların kaşlarını inceltmesi bile dinen yasaktır. Yani kadınların kaşına bile karışıyorlar.
Sonra gidin de İslamofobi’nin yersiz bir fobi olduğunu yabancılara anlatınız.

Türkiye’deki sigara tüketimi artıyormuş!
Vatandaşın cebinden sigara paketini almakla bu iş olmuyor demek!
***
AKUT’un genel merkez binasını istiyorlar…
“Deprem toplanma merkezleri”ni
yok ettiler
sıra
“arama kurtarma yapacak” ekipleri canından bezdirmekte...
Akif Kökçe

DÖNÜŞ

Darbe Komisyonu’nda konuşan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar dedi ki:
- Bir terör örgütünün bir merkez komitesi vardır, yönlendiricileri, militanlar grubu vardır ve bir de sempatizan grup vardır. Bu sempatizan gruba geriye dönme fırsatı verilmelidir; aksi hâlde, bunları da militanlaştırırız...
CHP’li Milletvekili Prof. Gaye Usluer bu görüşü destekledi:
- 15 Temmuz sonrasında Türkiye’de yaklaşık 1 milyon mağdurdan bahsediyoruz ve bunların büyük çoğunluğu sizin tanımladığınız sempatizanlardır.
Tespitler doğru... Önünüze geleni tutuklayarak derbecileri temizleyemezsiniz. Elebaşıları temizlerseniz sempatizanlar zaten gemiyi terkeder. İktidar henüz bu basit gerçeği fark edemedi...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları