loading
close
SON DAKİKALAR

Polisin üniversite öğrencisini taciz etmesi Meclis'e taşındı

Polisin üniversite öğrencisini taciz etmesi Meclis'e taşındı
Tarih: 18.02.2019 - 11:40
Kategori: Gündem

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu TAYAD'ın, Ankara Sakarya Caddesi'nde yaptığı eyleme katılan bir üniversite öğrencisinin polis tarafından cinsel tacize uğrayarak gözaltına alınmasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorarak Meclis'e taşıdı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi tutuklu avukatlara özgürlük istemek için Ankara Kızılay’da Sakarya Caddesi’nde eylem yapan TAYAD’lı ailelere destek olan üniversite öğrencisi Merve Demirel polisin tacizine uğradı. Eylemde, Merve Demirel dışında Sinan Yanbal ve Ahmet Çakır da gözaltına alındı. Yüksel direnişçisi Acun Karadağ, Demirel’e yönelik tacizi fotoğraflarıyla paylaşarak “Bu çocuk üniversite öğrencisi. Tayad’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı bir eyleme dün destek verdi. Gözaltına alındı. Ve polisin tacizine uğradı. Bu iğrenç durumu fotoğraf makinesi belgeledi” diye yazdı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, olayı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Gergerlioğlu, Oktay'a, "28 Şubatta bile görmediğimiz bu görüntüler üzerine herhangi bir açıklama yapılacak mıdır?" diye sordu.

Gergerlioğlu, Twitter hesabından İçişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabını da etiketleyerek, “Bu iğrenç görüntüyü ve tacizi oluşturan kamu görevlilerinin hakkında soruşturma açılması gerekir. Ancak her türlü şiddetin ve hukuksuzluğun yasal müdahale kılıfına büründürüldügü bir ortamda bunu beklemek çok zor” dedi.

Gergerlioğlu'nun Oktay'a yönelttiği sorular şöyle:

"1. Basın da yer alan bu görüntüleri başta İçişleri ve Adalet Bakanlığı olmak üzere bütün bakanlar görmüşler midir?
2. Bu görüntülerle ilgili açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır? Tacizi gerçekleştirdiği gözüken kamu görevlisi halen görev başında mıdır? Bu görevlinin başka taciz vukuatları da olmuş mudur?
3. 28 Şubatta bile görmediğimiz bu görüntüler üzerine herhangi bir açıklama yapılacak mıdır?
4. Bu tarz taciz ve tecavüz olaylarında güvenlik görevlilerinin personellerini korudukları ve olayların üstünü örttükleri iddiaları doğru mudur?
5. Son 5 yıl içerisinde kaç yurttaştan güvenlik güçleri tarafından taciz edildiği yönünde şikayet alınmıştır? Bu konuda devam eden soruşturma ve dava sayısı kaçtır? Bu konuda soruşturmaya gerek olmadığı ve takipsizlik kararı verilen şikayet sayısı kaçtır?
6. Son 5 yıl içerisinde güvenlik güçleri tarafından tecavüze uğrayan kişi sayısı kaçtır?
7. Güvenlik güçlerinin özellikle de polislerin taciz ve tecavüz olaylarını aydınlatmaları gerekirken bu olayların direk failleri olması nasıl açıklanmaktadır? Bu konuda İçişleri Bakanlığında bir araştırma yapılmış mıdır?
8. Son 17 yıl içerisinde en son ne zaman yaşanan bir olaydan dolayı sorumluluk hissedip bir bakan veya bürokrat istifa mekanizmasını kullanmıştır?
9. Tacize uğrayan yurttaşa psikolojik destek verilmiş midir?
10. Kamu görevliliklerinin karıştığı taciz ve tecavüz olaylarıyla ilgili cezasızlıkta mağdurun hükümete yakın ya da uzak olmasının süreci etkilediği iddiası doğru mudur?
11. Bundan önce de pek çok gözaltı işleminde taciz iddiaları gündeme gelmiş ancak ispat edilememiştir. Bu olaydan yola çıkarak eski taciz iddiaları tekrar soruşturulacak mıdır?"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları