loading
close
SON DAKİKALAR

PYD'ye giden 14 yaşındaki oğlu için Kobani'ye geçti

PYD'ye giden 14 yaşındaki oğlu için Kobani'ye geçti
Tarih: 30.09.2014 - 13:00
Kategori: Sağlık, Yaşam

8'inci sınıf öğrencisi Fesih Ergün, geçen 23 Eylül günü arkadaşlarına, ''Ben özgür olmaya gidiyorum. Kobani'ye gideceğim, Kobani'de savaşacağım'' yazılı not bıraktıktan sonra ortadan kayboldu...

8'inci sınıf öğrencisi Fesih Ergün, geçen 23 Eylül günü arkadaşlarına, "Ben özgür olmaya gidiyorum. Kobani'ye gideceğim, Kobani'de savaşacağım" yazılı not bıraktıktan sonra ortadan kayboldu. Ailesinin ve arkadaşlarının kendisinden haber alamadığı ve polise kayıp ihbarı yapılan Fesih'in annesi Kıymet Ergün, IŞİD'e karşı savaşan PYD'ye katıldığı iddia edilen çocuğunu bulmak için Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne geldi. Oğlunu arayacağı Kobani'ye geçmeye karar veren anne Kıymet Ergün, izin almak için Suruç Kaymakamlığı'na başvurdu.

Oğlunun kendisinden önce sınırı geçtiğini iddia eden Kıymet Ergün, "Fesih, Mersin'den kaçmış sınıra gidip IŞİD ile savaşacakmış. Ben peşinden geldim. Çocuğumu almak için sınırı geçmek istiyorum. Kaymakamlığa geldim, şimdi izin verdiler. Kobani'ye gidip çocuğumu almak istiyorum" dedi.

'ONLAR BURADA, ÇOCUĞUM SAVAŞTA'
Annelerin çocuklarına dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Kıymet Ergün, "Suriyeliler burada, Mersin'de ağa gibi yaşıyorlar. Benim oğlum da Suriyeliler için gidip çatışıyor. Kandırıp getiriyorlar çocuklarımızı, kimse gitmesin. Bakın Suriyeliler, burada nasıl yaşıyor, düşünün gitmeyin. Lütfen kimse çocuklarını göndermesin" diye konuştu.
Kaymakamlığın izin verdiği Kıymet Ergün, oğlunu aramak için sınırı geçip Kobani'ye gitti.

PYD'ye giden 14 yaşındaki oğlu için Kobani'ye geçti

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları