loading
close
SON DAKİKALAR

Real direnişçilerinin mücadelesi devam ediyor

Real direnişçilerinin mücadelesi devam ediyor
Tarih: 01.08.2018 - 15:22
Kategori: Sendika

11 aydır süren Real Direnişi, İstanbul'daki AVM’lerdeki Media Markt ve Metro Marketlerde devam ediyor. Mağaza önlerinde yapılan eylemlerin Valilikçe yasaklanmasının ardından direnişçi işçiler, mağazalara girerek kasa kilitleme eylemlerine başladılar.

Real Direnişçilerinin mücadelesi Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde devam ediyor. Bugün Beylikdüzü Media Markt’ta kasa kilitleme eylemi ve basın açıklaması yapıldı. Ardından Güneşli Metro Market önünde basın açıklaması yapıldı. Eylemlere Real ve Uyum İşçileri ile birlikte  Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Sendika yöneticileri katıldı.

Real Direnişçileri Beylikdüzü Media Markt Mağazasının kasalarını kilitledi

50 civarında işçi mağaza içerisine alışveriş yapmak üzere girdi. İşçiler içeri girerken poilis engel olmak istese de işçilerin içeriye girmesinin önüne geçemedi. Mağazada alışveriş sepetlerini dolduran işçiler kısa zamanda kasalar önünde kuyruklar oluşturdu. İşçilerin seçtikleri ürünleri tek tek kasadan geçiren kasiyerler, işçilerin yetersiz kart bakiyeleri ile karşılaştılar. İşçiler "Paramız yok. Paramızı Metro, Media Markt gasp etti eğer gasp ettikleri haklarımızı öderlerse o zaman gelir seçtiğimiz ürünleri alırız" dediler.

Bir saate yakın süren kasa kilitleme eyleminde müşteriler mağaza yönetimini protesto ederek alışveriş yapmayarak mağazadan ayrıldılar.

Kasa kilitleme eyleminden sonra dışarı çıkan işçiler mağaza önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptılar. Eylemde konuşan Real işçileri, direniş süreçlerini anlattılar, direniş kararlılıklarını dile getirdiler. Yıllarca çalıştıkları alın terlerini, kıdem tazminatlarını gasp ettirmeyeceklerini söyleyen işçiler, Metro ve Media Markt'ın tüm mağazalarının eylem alanları olmaya devam edeceğini yinelediler. İşçiler, kasa kilitleme eylemlerini daha yaygın hale getireceklerini ifade ettiler. Direnişin sonunda sarı sendikacılar da, Metro ve Media Markt’ın da kaybedeceğini belirttiler. İşçiler, Nakliyat-İş Sendikası'nın öncülüğünde haklarını alacaklarını vurguladılar.

Güneşli Metro önünde ikinci eylem

Beylikdüzü'ndeki direnişin ardından Real ve Uyum İşçileri, Güneşli Metro önüne geldi. Burada da Media Markt önünde olduğu gibi çok sayıda çevik kuvvet, sivil polis ve özel güvenlik görevlileri vardı.

Metro önünde açıklama yapan işçiler, vatandaşlara Metrolardan alışveriş yapmama çağrısı yaptı. Metro yönetiminin vermiş olduğu sözü ve yasal sorumluğunu yerine getirmesini isteyen Real işçileri, "Eylemlerimiz Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde zaferle sonuçlanacaktır" dedi. Eylem, oturma eylemi ve sloganlara son buldu.

Eylemlerde “Haklarımızı Gasp Edenlere İşçi Düşmanlığına Ortak olma! Metro ve Media Markt’tan Alışveriş Yapma” pankartları açıldı. "Tazminat Hakkımız Gasp Edilemez, Davamız Ekmek Davasıdır, Metro’ya-Media Markt’a Girme Zulme Ortak Olma, Tazminat Hakkımız Söke Söke Alırız, İşçiye Destek Metro’ya-Media Markt’a Boykot, İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız, Yılmadık Yılmayız Kazanacağız, Direne Direne Kazanacağız" sloganları atıldı.


.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları