loading
close
SON DAKİKALAR

Real Market direnişçileri, Trump AVM’deki Media Markt ve Kağıthane Metro mağazasında eylem yapacak

Real Market direnişçileri, Trump AVM’deki Media Markt ve Kağıthane Metro mağazasında eylem yapacak
Tarih: 21.05.2018 - 13:49
Kategori: Sendika

Haklarını almak için 10 aydır direnen Real Market işçileri, yarın İstanbul'da Trump AVM'deki Media Markt mağazası ve Kağıthane'deki Metro mağazası önünde iki ayrı eylem yapacaklar.

Real Market işçileri, hileli iflas yoluyla gasp edilen haklarını almak için yaklaşık 10 aydır Metro ve onun işletmelerinden olan Media Markt’ın bulunduğu her yeri direniş alanına çevirdiler ve çevirmeye de devam ediyorlar.

Direnişçiler, 22 Mayıs Salı günü (yarın) saat 14.00'da Trump AVM'deki Media Markt mağazası ve saat 16.00'da Kağıthane'deki Metro mağazası önünde eylem yapacaklar.

Nakliyat İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada "Real Market İşçileri 10 aydır hileli iflasa, haklarının gasp edilmesine, sarı sendikacılığa karşı sürdürdükleri mücadelelerine Metro-Media Markt Mağazaları önlerinde Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde devam ediyor. Real Market işçilerinin gasp edilen haklarından yasal olarak Metro AG’nin sorumlu olduğu Yargıtay kararlarınca ve Profesör Fevzi Şahlanan’ın raporuyla da kanıtlanmış durumdadır. Bu nedenle Metro AG sorumluluğunu yerine getirene kadar Metro AG’nin işletmelerinden Metro Toptancı Marketler ve Media Markt mağazaları Real işçilerinin mücadele alanı olmaya devam edecektir. Eylemlerine yoğun bir şekilde İstanbul, Ankara ve Konya’da devam eden Real işçileri yarın İstanbul’da iki ayrı eylem yapacaklar. Sendikamız yöneticilerinin de katılacağı eylemlere, Real Market işçileri aileleri ile birlikte katılacaktır" denildi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları