loading
close
SON DAKİKALAR

Ruslarla dans!

Ruslarla dans!
Tarih: 07.10.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Her an sıcak çatışma çıkabilir. ABD ve NATO da Rusya’yla çatışmamızdan mutluluk duyabilir. Her zamankinden daha dikkatli bir diplomasiye ihtiyacımız var.

Rusya’nın IŞİD’e karşı savaşının ilk günlerinde Türk ve Rus uçakları iki kez karşı karşıya geldi. İpler aniden gerildi. Ne var ki daha yolun başındayız. Rus kaynakları:

- IŞİD’le mücadele daha en az 4 ay sürecektir, diyor...

Türkiye ve Batı, Rus uçaklarının IŞİD’le birlikte Ahrar Eş Şam, Fetih Ordusu gibi grupları da bombalıyor olmasından şikâyetçi. Ankara’ya göre o örgütler doğrudan Esad’a karşı savaşıyor. Rusya ise bu örgütlerin Suriye’de kendi varlığını da tehdit ettiği iddiasında. Bu arada Rus uçakları sınırımızda dolaşırken bizim angajman kurallarının ne olduğu merak ediliyordu.

Emekli General Nejat Eslen dün dedi ki:

“Rus savaş uçakları devreye girdikten sonra angajman kuralları fiilen sona erdi. Haritada Rus savaş uçaklarının vurduğu bölgelere bakıyorum. Hedeflerin bir kısmı angajman bölgesinin içinde. Rus uçakları Türkiye’nin desteklediği muhalifleri bombalıyor. Yani Türkiye’nin Suriye politikası da bombalanıyor.

Rusya aynı zamanda PYD’yi ve Kürt koridorunu da destekliyor..”

Sonunda güney sınırımızda Rusya ile karşı karşıya gelmiş durumdayız.

Her an sıcak çatışma çıkabilir. ABD ve NATO da Rusya’yla çatışmamızdan mutluluk duyabilir. Her zamankinden daha dikkatli bir diplomasiye ihtiyacımız var.

Engelli devlet!

Yasalara göre 50 veya daha fazla işçi çalıştıran kamu işyerleri yüzde 4 oranında engelli işçi çalıştırmakla yükümlüdür. 657 sayılı yasa da yüzde 3 oranında engelli memur çalıştırmayı şart koşar.

Devlet yine yasa gereği ÖSYM aracılığıyla zaman zaman Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) açar. Önümüzdeki ilk Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Şubat 2016’da yapılacağını duyurduktan sonra geliyoruz CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin’in dün verdiği bilgilere:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan aldığım bilgilere göre 23 bin 331 engelli memur kadrosu ile 509 engelli işçi kadrosu açık şekilde bekletilmekteymiş. İşin tuhafı, iş bekleyen on binlerce engelli yurttaşımız varken bu kadar kadroyu boş tutan devletin aynı engelliler için düzenli olarak sınav açması ama sınava girenlerin atamalarını ise sürekli sürüncemede bırakmasıdır.”

Anlaşılan devlet sınav harcından da para kazanma peşinde!

Peki bu savsaklamanın bir yaptırımı yok mu?Didem Engin sorduğu bu soruya şu yanıtı almış:

“Mevzuatta engelli memur yükümlülüğünü yerine getirmeyen kamu kuruluşları için herhangi bir yaptırım öngörülmüyor.”

ANLAT

Zengin Avrupa 250 bin mülteciden fazlasını almamak için ayak diretirken Türkiye’nin 2.5 milyon sığınmacıyı kimseden yardım istemeden barındırıyor olması tarihe geçecek bir başarı öyküsüdür. Suudi Arabistan gibi Müslümanlığı kimseye bırakmayanlar kapılarını kapattı. Avrupa mültecileri sokmamak için bin türlü yol deniyor. Türkiye 2.5 milyon sığınmacıyı, büyük yakınmalara yol açmadan, mümkün olabilecek en sağlıklı koşullarda barındırıyor. Çocukları okutuyor. Türk halkı bunun için cebinden 8 milyar dolara yakın para ödemiş... Mesele yapmıyor... Bu çok büyük bir insanlık dersi. Ne var ki Batı bu başarıyı pek görmek istemiyor biz de tam anlatamıyoruz. Bir PR çalışması gerekiyor.

TRT Müzik’teki “Gülmek Serbest” adlı programda eski TRT yayınlarıyla alay edilip gırgır geçiliyor.
TRT’nin bugünkü borazanlaşmış hali daha mı az komik?
Akif Kökçe

BALIK
İçinde bulunduğumuz hafta “İtfaiye Haftası”... Öncelikle itfaiyecilerimizi kutluyor, kendilerine sakin günler, haftalar, aylar diliyoruz. Ve geliyoruz hafta vesilesiyle Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı ziyarette yaptığı konuşmadaki şu sözlerine;

“Özellikle köpekli kurtarma ekibimiz ve balık adamlarımız gerçekten Türkiye’de nam yaptı.”

Denizi olmayan Ankara’da balık adamlar neyi kurtarıyor?

Bu meraklı soruya aldığımız yanıt:

- Ankara’yı sık sık sel basıyor malum. Vatandaş alt geçitlerde mahsur kalıyor. İşte bu ani oluşan alt geçit göllerinde balık adamlara çok iş düşüyor...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları