loading
close
SON DAKİKALAR

Rüşvetle suçlanan Brezilya Devlet Başkanı: İstifa etmeyeceğim

Rüşvetle suçlanan Brezilya Devlet Başkanı: İstifa etmeyeceğim
Tarih: 19.05.2017 - 16:11
Kategori: Dünya

Eski Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'i bütçede manipülasyon yaptığı gerekçesiyle azlettirdikten sonra yerine geçen, ancak kendisi rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya olan Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer istifa etmeyeceğini açıkladı.

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, yolsuzluk soruşturması kapsamında 15 yıl hapse mahkum edilen eski Temsilciler Meclisi Başkanı Eduardo Cunha'ya yargı ile iş birliği yapmaması ve susması için rüşvet verilmesini onayladığı suçlamalarının ardından istifa etmeyeceğini açıkladı.
Binlerce Brazilyalı ise Temer'in istafa etmesi ve ülkede genel seçim yapılması talebiyle Rio de Janerio ve Sao Paola kentlerinde protesto gösterisi düzenledi.

Haftasonu da yeni eylemler bekleniyor.

ESKİ DEVLET BAŞKANI ROUSSEFF'İN AZLEDİLMESİNDEN SONRA YERİNE GEÇMİŞTİ

Geçici olarak mayısta görevinden alınan Cunha, 8 Temmuz'da istifa etmiş, milletvekilliği 13 Eylül'de Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada düşürülmüştü.
Milletvekilliğinin düşürülmesiyle dokunulmazlığını kaybeden Cunha, eski Devlet Başkanı Rousseff'in azil sürecinde oynadığı aktif rolün bedeli olarak görevden alındığını söylemişti.

31 Ağustos'ta görevinden azledilen Rousseff, yardımcısı Michel Temer ile Cunha'yı kendisine komplo kurmakla suçluyordu.

Brezilya'da Petrobras'daki sözleşmelerden alınan rüşvetlere odaklanan 'Araba Yıkama Operasyonu'nda şimdiye kadar iki yüzden fazla kişi suçlandı. Yüksek Mahkemenin hala görevde olan onlarca siyasetçi hakkındaki soruşturma taleplerini onaylaması bekleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları