loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya'dan kısıtlama açıklaması

Rusya'dan kısıtlama açıklaması
Tarih: 27.11.2015 - 14:36
Kategori: Gündem

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi Başkanı Sergey Dankvert, sahte Türk sertifikaları ile getirilen tarım ürünleri nedeni ile Türk tarım ürünlerine kısıtlama getirmeyi planladıklarını söyledi.

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, sahte Türk sertifikaları ile getirilen tarım ürünleri nedeni ile Türk tarım ürünlerine kısıtlama getirmeyi planladıklarını söyledi.

Rus haber ajansı Ria Novosti’ye açıklamalarda bulunan Sergey Dankvert, "Türkiye hakkında bazı şikayetler vardı. Türk ürünlerinin güvenilirliğini 'Sallantılı' bir pozisyondaydı, onları uyardık" dedi.

Dankvert, Türkiye'nin kontrolleri azaltması ve sahte Türk sertifikasıyla Rusya'ya gönderilen ürünlerin sayısının artmasının Rusya'yı rahatsız ettiğini belirtti.

Dankvert şu şekilde devam etti:

"Belarus üzerinden sahte sertifikalı sevkiyat kanallarını tespit ettik ve Kaliningrad ve Novorossiysk limanları dışındaki yerlerden Türk sertifikasına sahip ürün sevkiyatını durdurmaya hazırlanıyorduk."

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları