loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya: PYD Cenevre görüşmelerinin dışında tutulmamalı

Rusya: PYD Cenevre görüşmelerinin dışında tutulmamalı
Tarih: 10.02.2016 - 13:42
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, PYD'nin Cenevre görüşmelerinin dışında tutulmaması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da haftalık basın toplantısını düzenleyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cenevre görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Zaharova, PYD'nin Cenevre görüşmelerinin dışında tutulmaması gerektiğini ve Kürtlerin Suriye'nin geleceğinin nasıl olacağında söz sahibi olması gerektiğini vurguladı. Cenevre'deki görüşmelerin Rusya yüzünden 'çöktüğü' yönündeki iddiaları ise 'yalan' ve 'dezenformasyon' olarak niteleyen Zaharova, "Süreci (Cenevre görüşmeleri) biz başlattık" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 11 Şubat'ta Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Münih'te gerçekleştireceği toplantıya katılacağını açıkladı.
'Viyana formatı' olarak da anılan bu görüşmelerin sonuncusu Aralık 2015'te New York'ta yapılmıştı. Bu görüşmelere Rusya, ABD, Suudi Arabistan, Türkiye, İran, Mısır, Katar, Lübnan, Fransa, İngiltere ve Almanya'nın dışişleri bakanları katılıyor.

Zaharova ayrıca Münih'teki bu toplantıda Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde tarafların ön koşullar öne sürmesinin 'kabul edilemez' olduğunu bir kez daha gündeme getireceklerini söyledi.
Diğer taraftan Zaharova, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının sivillerin ölümüne neden olduğu yönündeki açıklamalarını 'sorumsuz' olarak tanımladı. Bu iddiaların dayanaksız olduğunu da vurgulayan Zaharova, bu tür haberlerin basında geniş yer bulmasını ise 'histeri' olarak nitelendirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları