loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya'dan Kıbrıs'a ABD uyarısı

Rusya'dan Kıbrıs'a ABD uyarısı
Tarih: 06.12.2018 - 17:21
Kategori: Dünya

Kıbrıs'a ABD'nin adadaki askeri varlığını artırma planına engel olma çağrısı yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, aksi halde Rusya'nın cevabi önlemler alacağını belirtti

ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki üs pazarlığı Rusya'nın sert tepkisine neden oldu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Moskova'nın, ABD ve Rum ordusunun "Rusya karşıtı planlarından" haberdar olduğunu söyledi: Farklı kaynaklardan bize gelen haberlere göre ABD, Kıbrıs'ta askeri varlığını güçlendirme seçeneği üzerinde çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürüyor. Bunun hedefinin bölgede Rusya'nın artan etkisine karşılık verme hedefi olduğu gizlenmiyor.

"Böyle bir durumda karşı tedbirler alırız"

Zakharova, Rusya'nın böyle bir durumda tedbir amaçlı bazı karşılıklar verebileceğini sözlerine ekledi. "Ada'nın daha fazla askerileştirilmesi ve ABD ile NATO'nun dahil olduğu planlar Kıbrıs'ın kendisi için kaçınılmaz bir şekilde tehlike ve istikrarsızlığa yol açacaktır. Moskova bu Rusya karşıtı planları görmezden gelemez.Ve böyle bir durumda karşı tedbirler alınır"

Moskova'dan gelen bu sert uyarı Rumları tedirgin etti. Rum Hükümet Sözcüsü, Ada'da daha fazla askeri yığınak arzusu içinde olmadıklarını belirtti ve "Kıbrıs'ın askeri yoğunlukta olmasını hiçbir zaman hedeflemediklerini" açıkladı.

Rusya'nın sert çıkışına ABD'den ise henüz yanıt yok.

Kaynak : CNN Türk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları