loading
close
SON DAKİKALAR

S&P'den flaş Türkiye notu kararı

S&P'den flaş Türkiye notu kararı
Tarih: 21.11.2014 - 23:46
Kategori: Ekonomi

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notuyla ilgili açıklamasını yaptı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notuyla ilgili açıklamasını yaptı. S&P Türkiye'nin BB+ olan notunu korudu. S&P Türkiye'nin kredi görünümünü de 'negatif'te korudu.

S&P'nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Türkiye'nin 'BB+' olan kredi notunun korunduğu bildirilirken, bu kararın ülke ekonomisindeki büyümenin kademeli olarak tekrar yüzde 3'ün üzerine çıkacağına yönelik beklentileri yansıttığı ifade edildi. Açıklamada, "Türkiye'nin not görünümüne ilişkin değerlendirmemiz negatif olmayı sürdürüyor. Bu, Türkiye'nin 2015 yılında ciddi oranda dış finansmana ihtiyaç duyacak olmasından kaynaklanan aşağı yönlü risklere yönelik görüşümüzü yansıtıyor" ifadelerine de yer verildi.

S&P en son 23 Mayıs'ta Türkiye'nin kredi notunu "BB+" ve görünümünü negatif olarak teyit etmişti. Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarınan Moody's Türkiye'nin notunu Baa3 ile yatırım yapılabilir seviyede belirlemişti. Fitch'in belirlediği Türkiye notu ise yatırım yapılabilir seviye olan BBB- kademesinde. Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesi için Moody's ve Fitch ile anlaşması bulunurken S&P ile olan anlaşma 2013 yılının ocak ayında iptal edilmişti. Bir sonraki not açıklaması 5 Aralık'ta Moody's'ten gelecek.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları