loading
close
SON DAKİKALAR

Saadet Partili Abdullah Sevim: Belediyeler artık borç dahi alamıyor

Saadet Partili Abdullah Sevim: Belediyeler artık borç dahi alamıyor
Tarih: 14.09.2018 - 12:13
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, “Senelerdir hizmet yerine reklam ve şatafat üretenler, israf ve lüks içinde yüzenler bugün belediyeleri borç dahi alamayacak bir duruma sürüklemiş durumdalar” dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim’den çarpıcı açıklamalar geldi. Belediyelerinden birçoğunun borç bile alamadığını söyleyen Sevim, çözüm adresi olarak ise Milli Görüş’ün ehliyetli ve liyakatli kadrolarını gösterdi.
 
BELEDİYELER ARTIK BORÇİ DAHİ ALAMIYOR!
 
İstanbul’da belediyelerin borç batağında olduğunu ifade eden Sevim, “İstanbul’da birçok belediye maalesef borç batağında. Bazıları en küçük bir ödemeyi dahi yapamayacak duruma geldi. Senelerdir hizmet yerine reklam ve şatafat üretenler, israf ve lüks içinde yüzenler bugün belediyeleri borç dahi alamayacak bir duruma sürüklemiş durumdalar! Halkımızda bunun farkında! İstanbul’daki tablo, Milli Görüş’ün yerel seçimlerde büyük bir başarıya imza attığı tabloya çok benziyor. Çözüm Milli Görüş’ün ehliyetli ve liyakatli kadrolarında” şeklinde konuştu.
 
4 SENE SONRA HALKIN ARASINA GİRMELERİ SAMİMİ DEĞİL!
 
Belediye başkanlarının yaklaşık 4 yıldır halktan kopuk olduğuna dikkat çeken Abdullah Sevim, “Bugün seçim yaklaşınca, fildişi kulelerinde yaşayan belediye başkanları halkın arasına girmiş durumda. Bunu son derece samimiyetsiz, seçimlere yönelik bir hamle olarak değerlendiriyorum. Bu son dakika çabalarının halkımızda bir karşılığının olacağını da zannetmiyorum” diye konuştu.
 
BAŞKANLARA ÇAĞRI!
 
Belediye başkanlarına çağrıda da bulunan Başkan Sevim, “İstanbul’daki belediye başkanlarına buradan açık çağrı yapıyorum. İstisnasız tüm belediye başkanları bir samimiyet göstergesi olarak, reklam çalışmalarını durdursunlar. Billbordları boş bıraksınlar, gereksiz pankart asmasınlar. Ülkemizin içinde bulunduğu kriz ortamında, kamu kaynaklarını kendi reklamlarına kullanmasınlar!” dedi.
 
HİZMET BELEDİYECİLİĞİNİ YENİDEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ
 
Bu tablodan çıkışın Saadet Partisi ile mümkün olduğunu belirten Sevim, “Nasıl ki geçmişte, borç içinde devraldığımız belediyelerde, kısıtlı kaynaklar içerisinde efsane hizmetlere imza attıysak bugün yine aynısını yapacak kadro ve tecrübeye sahibiz. Halkımız müsterih olsun, yerel seçimlerde büyük bir başarı göstereceğiz ve hizmet belediyeciliğini, garson devlet anlayışını yeniden hayata geçireceğiz. Ayrıca, belediyeleri tepeden inme bir anlayışla değil, halkımızla birlikte her kesimden insanımızın görüşü alarak yöneteceğiz” dedi.
 
BÖYLE GİDERSE KÖPRÜLERDEN İKİ YÖNLÜ ÜCRET ALIRLAR
 
Ekonomide yaşanan gelişmelere de değinen Dr. Sevim, “Derin bir ekonomik kriz içerisindeyiz ve bunun üzülerek ifade ediyorum ki krizin daha da derinleşeceğini öngörüyoruz. Ülkemizin ciddi bir kaynağa ihtiyacı var ancak lüks ve şatafattan tam manası ile vazgeçilmiş değil. Makam aracı saltanatı henüz son bulmuş değil. Böyle giderse, İstanbul’daki köprülerden iki yönlü ücret alınacağından endişe ediyoruz. Krizin yükünün her geçen gün vatandaşımızın sırtına yükleneceğinden korkuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
KÖPRÜLERDE DOLARLA ÜCRET BELİRLENMESİN
 
Dolara karşı TL’ye dönme çağrılarını da değerlendiren Sevim, “Bunu elbette ki destekliyoruz. Milli paramızın kullanılmasını önemsiyoruz. Ancak köprü ücretlerinin dolar ile belirlenmesi uygulamasından da vazgeçilmesini bekliyoruz. Örneğin Avrasya Tüneli’nin ücreti 4 dolar+KDV şeklinde belirlenmiş durumda. Derhal bu hatadan dönülmeli” şeklinde konuştu.
 
KARAMOLLAOĞLU HAKLI ÇIKTI
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlamamış yatırımları durduracağız açıklamasına da değinen Başkan Sevim, “Bu kararı son derece yerinde buluyoruz. Kaynaklarımız beton ve asfalta değil üretime yönlendirilmeli ki biz bu krizden çıkabilelim. Sayın Genel Başkanımız temel Karamollaoğlu, üretime dönük olmayan yatırımların durdurulması gerektiğini ifade ettiğinde, kendisini linç kampanyasına tabii tutanlar umarım bu durumdan gerekli dersi çıkartmışlardır. Bu durumu kamuoyunun en güzel şekilde değerlendireceğini düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları