loading
close
SON DAKİKALAR

Saadet Partili Sevim: İstanbul'a ihanete son vereceğiz

Saadet Partili Sevim: İstanbul'a ihanete son vereceğiz
Tarih: 18.10.2018 - 14:12
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, “İstanbul’a ihanet ettiklerini söylediler. Biz bu ihaneti bitireceğiz. Makam araçlarını, rantlarını ve reklamlarını düşünenler bu şehri bu hale getirdiler. Biz İstanbul’u yeniden tam manasıyla yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz" dedi....

İstanbul’un birçok problemi olduğunu ifade eden Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, “İstanbulluların hemen her gün şahit olduğu problemleri trafik, israf, imar, otopark, yeşil alan kaygısı, huzur ve güvenlik problemleri, temizlik ile engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorluklar olarak sıralayabiliriz. Maalesef şehri yönetenler bu sorunları çözebilme noktasından oldukça uzaktalar” şeklinde konuştu.

"TRAFİK ZAMAN ÇALIYOR"

İstanbul’da her gün yaklaşık 3-4 saat saatin trafikte geçtiğini söyleyen Sevim, “Trafik bu zamanı insanların sevdiklerinden çalıyor. Şehrin trafiğinin hali anlatmakla tahayyül edilemeyecek bir halde. Toplu ulaşım ise ayrı bir dert. Mesai çıkış saatlerinde metro, metrobüs duraklarının hali içler acısı, özellikle kadın ve çocuklar zor şartlar altında seyahat etmek zorunda bırakılıyor. Buradan mevcut yöneticilere sormak gerekir; hiç mi görmüyorsunuz vatandaşımızın yaşadığı bu sorunları?” diye konuştu.

"İSTANBUL’A HAKİM RENK GRİ OLDU"

Şehrin her yerinden inşaatlar yükseldiğini belirten Abdullah Sevim, “Denizi, boğazı, doğası ve tarihi eserleriyle anılması gereken İstanbul adeta beton şehir oldu. Şöyle bir İstanbul geneline bakıldığında şehre hakim renk gri oldu. Ne silüet dinliyorlar, ne manzaraya duyarlılar ne de uygun olup olmadığına bakıyorlar. Yere baksanız asfalt, önünüze baksanız bina, göğe baksanız kulelerle karşılaşıyorsunuz. Şöyle yüksek bir yerden şehre bakmaya kalksanız dev betonlar olmadan manzarayı izleyemiyorsunuz” dedi.

"NEFES ALMAK İÇİN BİNALARDAN İZİN ALIR OLDUK"

İstanbul’da havanın da temiz olmadığını ifade eden Sevim, şöyle devam etti:

“Şehir öyle bir hale geldi ki, temiz bir nefes almak için binalardan, arabalardan izin alır hale geldik! Bu açıklanan raporlarla da tescillenmiş durumda. Bugün, 1994 yılına kıyasla, hava kirliliğinden okulların tatil olduğu, her akşam haberlerde hava kirliliği raporlarının yayınlandığı zamana kıyasla elbette daha iyi. Ancak bu yeterli mi? Asla değil. 2004 yılından beri İstanbul’u yöneten idarecilerin bu tabloya bakıp ellerini başlarının arasına alıp düşünmeleri gerekiyor. Düşünmeleri de yetmez, bir an evvel bir eylem planı hazırlayıp harekete geçmeliler. İstanbullu bu kirli havayı kesinlikle hak etmiyor."

"DOĞAYA HASRET KALDIK"

İstanbul’da ciddi bir doğa problemi olduğunu dile getiren Sevim, “Bakın yeşil alan demiyorum. Projeli yeşilliklerden söz etmiyorum. Parklar da elbette yeterli değil ama İstanbul esas olarak doğaya hasret kaldı! Kaldıysa birkaç yer onlar da etrafı çevrilip tabiat parkı adı altında ranta bağlandı. İstanbul, yaşam alanı olmaktan maalesef çıktı. Ağaçları keselim, hayvanları kovalım, gökyüzüne hasret yaşayalım. Ama oranın adı yaşam alanı olsun. Olmaz öyle şey!” dedi.

"İSTANBUL’A İHANETE SON VERECEĞİZ"

İstanbul’un bu tablosunu değiştirmekte kararlı olduklarını belirten Sevim, “Biliyorsunuz İstanbul’a ihanet ettiklerini söylediler. Biz bu ihaneti bitireceğiz. Makam araçlarını, rantlarını ve reklamlarını düşünenler bu şehri bu hale getirdiler. Biz bu duruma son vereceğiz. Biz İstanbul’u yeniden tam manasıyla yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. Bu konuda iddialıyız. İstanbulluların desteğini de arkamızda hissediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları