loading
close
SON DAKİKALAR

Sabah gazetesinin Almanya'daki hesaplarına el konuldu

Sabah gazetesinin Almanya'daki hesaplarına el konuldu
Tarih: 22.09.2017 - 15:20
Kategori: Medya

Almanya'da Maliye Bakanlığı, Sabah gazetesinin Almanya'daki şirketine yönelik başlattığı denetlemenin ardından şirkete geçtiğimiz mart ayında 675 bin euro ceza kesti.

Almanya'da Maliye Bakanlığı, Sabah gazetesinin Almanya'daki şirketine yönelik başlattığı denetlemenin ardından şirkete geçtiğimiz mart ayında 675 bin euro ceza kesti.

Bakanlığın denetiminde gazetenin 10 yıldır kasıtlı olarak zarara uğratıldığı tespit edildi. İleri'nin Avrupa Postası'dan aktardığı haberine göre, yapılan incelemede, günde yaklaşık bin adet satan gazeteye, Türkiye’den düzenli olarak her ay onbinlerce euro gönderildiği, bu şekilde ayakta tutulduğu, buna rağmen işe alınanlara transfer ücretleri, yüksek maaşlar, ayrıca işten çıkarılanlara dava olmadan yüksek tazminatlar verildiği saptandı.

HESAPLARA EL KONULDU

Almanya Maliye Bakanlığının şirketten son 5 yılın zararını talep ettiği ancak daha sonra şirketin uzlaşma teklifini kabul edip sadece 2015 yılına ait cezanın ödenmesi talep ettiği öğrenildi. Bakanlığın ayrıca ceza ödenene kadar şirketin hesaplarına el koyduğu bildirildi.

Hesaplara el konulduğu için gazete satışından, abonelerden ya da ilan müşterileri ile temsilcilerinden gelen paraların doğrudan bakanlığın kasasına gittiği belirtiliyor. Bakanlığın şu ana kadar alacağından ne kadarını tahsil edebildiği ise bilinmiyor.

GAZETENİN YÖNETİCİLERİ YARGILANABİLİR

Öte yandan gazetenin yöneticilerine karşı ceza davalarının açılması da gündemde. Özellikle, şirketin zarar ettiği iflasını vermeyen ya da iflas istemeyen yöneticilerin, kaynak aktarmaya devam etmesi yüzünden savcı tarafından çağrılabileceği belirtiliyor.

SABAH MART AYINDA KESİLEN CEZAYI YENİ DUYURDU

Sabah gazetesi, Almanya Maliye Bakanlığının mart ayında verdiği cezayı yeni duyurdu. Gazetenin yayınladığı haberde, ceza kararının "siyasi gerekçelerle" verildiği öne sürüldü.

Gazetenin "Susturamazsınız" manşetiyle duyurduğu haberde, "SABAH’ın Avrupa’da ırkçılığa ve ayrımcılığa maruz kalan 5 milyon Türk’ün sesi olması, Almanya’nın insan hakları ihlallerini duyurması. Angela Merkel yönetimini rahatsız etti 15 Temmuz’da Türkiye’yi kana bulayan FETÖ ve eli kanlı PKK gibi terör örgütlerinin üssü haline gelen Almanya, hukuk dışı vergi cezalarıyla SABAH’ı susturmaya kalkıştı" ifadeleri kullanıldı.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları