loading
close
SON DAKİKALAR

Sabaha kadar İç Güvenlik Paketinde 4 madde geçti

Sabaha kadar İç Güvenlik Paketinde 4 madde geçti
Tarih: 05.03.2015 - 08:47
Kategori: Gündem

TBMM, hükümetin ısrarla yasalaşmasını istediği İç Güvenlik Paketi için önceki geceden başlayarak dün sabaha kadar mesai yaptı

TBMM, hükümetin ısrarla yasalaşmasını istediği İç Güvenlik Paketi için önceki geceden başlayarak dün sabaha kadar mesai yaptı.

Saat 04.00’e kadar süren görüşmelerin ardından paketin sadece 4 maddesi kabul edildi. Polis Akademisi Başkanı’nın 4 yıllık görev süresi sona ermeden önce görevden alınabilmesine yönelik düzenleme ise tasarı metninden çıkarıldı. Kabul edilen maddelere göre, polis meslek yüksekokulları İçişleri Bakanı’nın onayıyla polis meslek eğitim merkezine dönüştürülebilecek. Buradaki personel, ayrıca bir işleme gerek olmaksızın polis meslek eğitim merkezi kadrolarına atanmış sayılacak. Polis Amirleri Eğitimi Merkezi, enstitü ve polis meslek yüksekokullarında ilk derece amirlik eğitimi alanlarla lisansüstü veya ön lisans eğitimi yapanlar 6 yıl mecburi hizmetle yükümlü olacak.

SIRA ASKERİ OKULLARDA

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, polis okulunda okuyan binlerce öğrencinin mağdur edileceğini savunarak, “Dün hepinizin kapılarına gidip, bugün hain dediğiniz Fethullah Hoca’nın dizinin dibinde durduğunuzu kendi kendinize sorun. Bu çocukları yerlerinden yurtlarından ediyorsanız, Cumhurbaşkanı’nı, Başbakanı, bakanları da yerlerinden etmeniz lazım” dedi. CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da polis okullarından sonra sıranın askeri okullara geleceğini öne sürerek “Gizli ajandanız budur. Jandarmayı da parti jandarmasına dönüştürmek istiyorsunuz” iddiasında bulundu.

MUTABAKAT VAR MI, YOK MU

PKK’ya silah bırakma çağrısının ardından gündeme gelen İç Güvenlik Paketi’nin kabul edilen maddelerinde ‘düzeltmenin’ hangi yöntem ve içerikte yapılacağıyla ilgili arayış da sürüyor. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, dün Iğdır’da yaptığı açıklamada, birinci bölümdeki 16 maddenin Genel Kurul’da ‘yeniden görüşme’ yöntemiyle değiştirileceğini söyledi. Buldan, “Normalde AKP Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüşülmesi yönünde bir ortaklaşma sağlandı. Muhtemelen o geçen maddeler değişecek” dedi. Partilerin değişiklik önergelerini beklediklerini vurgulayan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise “Biz tüm siyasi partilere hangi çağrıyı yaptıysak HDP’ye de o çağrıyı yaptık. Değişiklik önerileri varsa gündeme getirmelerini istedik. Tasarıyı komisyona çekme görüşümüz yok. Herhangi bir gizli anlaşma ve mutabakat söz konusu değil” diye konuştu. 
 
Meclis sporu

TBMM Genel Kurulu’nda gergin ve tartışmalı bir şekilde devam eden İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde objektiflere renkli kareler de takıldı. Sabaha kadar süren görüşmelerde bazı millet vekilleri yorgun düştü. 

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ise çalışma yoğunluğu nedeniyle yaşadığı stresi oturduğu yerde spor yaparak yenmeye çalıştı.  

Sabaha kadar İç Güvenlik Paketinde 4 madde geçti

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları