loading
close
SON DAKİKALAR

Sabahat Türkler, DİSK önünde ki tören sonrası toprağa verildi

Sabahat Türkler, DİSK önünde ki tören sonrası toprağa verildi
Tarih: 27.07.2015 - 22:41
Kategori: Sağlık, Yaşam

İstanbul’da 77 yaşında hayatını kaybeden DİSK kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in eşi Sabahat Türkler için DİSK Genel Merkezi’nde tören düzenlendi.

İstanbul’da 77 yaşında hayatını kaybeden DİSK kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler’in eşi Sabahat Türkler için DİSK Genel Merkezi önünde tören düzenlendi, Şişli Camisinde kılınan öğle namazı sonrası Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda Kemal Türkler’in mezarının yanına defnedildi...

25 Temmuz 2015 Cumartesi günü hayatını kaybeden Sabahat Türkler bugün son yolcuğuna uğurlandı. Sabahat Türkler için eşi Kemal Türkler'in kurucu genel başkanı olduğu DİSK’in Şişli’deki Genel Merkezinde tören düzenlendi. 

Törene Türkler’in kızı Nilgün Soydan ve eşi CHP İstanbul il yöneticisi Oğuz Soydan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, İstanbulgercegi.com genel yayın yönetmeni İmambakır Üküş, CHP İzmir Milletvekili Musa Cam, SODEV Genel Başkanı Erol Kızılelma, Eski Belediye başkanı Gürbüz Çapan, Gazeteci Can Dündar, yazılı, görsel ve internet sitelerini temsilcisi basın mensupları çok sayıda sendika üyesi, parti yöneticileri ve aile fertleri katıldı.

DİSK Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Sevgili genel başkanımız Kemal Türkler'i andığımız haftada sevgili eşi Sabahat ablamızı kaybettik. Mücadelemiz genel başkanımızın ışığında devam ediyoruz. Sabahat ablamızla Genel başkanımıza selamlarımızı yolluyoruz" dedi...

Törende konuşan Nilgün Soydan, “Annem mücadeleci bir kadındı, inatçıydı, direnişçiydi. Eşini, çocuklarını ve torunlarını çok sevdi. Ama onun bizden sonra gelen en büyük sevdası DİSK’ti. O nedenle DİSK’in ve vakfın önünde olmasından çok mutlu olduğunu biliyorum. Ben annemin DİSK’e ne kadar sevdalı olduğunu ve DİSK’in kurucu genel başkanına da sevdalı bir insan olduğunu biliyorum. Onun ömür boyu ne kadar inatçı ve direnişçi bir kadın olduğunu da gözlemledim. Hepimizin içi çok rahat” dedi.

Sabahat Türkler, DİSK önünde ki tören sonrası toprağa verildi

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise “Sebahat anamızın dostları, DİSK’in dostları bugün bizi yalnız bırakmayan, acılarımızı bizlerle paylaşan tüm dostlarımıza DİSK adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

DİSK önünde düzenlenen törenin ardından işçi dostları Sabahat ablalarının tabutunu omuzlarında, cenaze namazının kılınacağı Şişli Camisine götürüldü.

Şişli Camisinde Eski bakan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP İstanbul İl başkanı Murat Karayalçın, Milletvekili Ali Şeker, Musa Cam, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca eski belediye başkanı Aykut Fırat, Silivri Eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, Dr. Cengiz Alp, Efkan Bolaç, Gazeteci Şükran Soner, Nedim Şener katılanlar arasındaydı...

Sabahat Türkler’in cenazesi, Şişli'de kılınan öğle namazı sonrası cenaze namazının ardından Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda Kemal Türkler’in mezarının yanına defnedildi...

İstanbulgercegi.com ailesi olarak Sabahat Türkler ailesine sevenlerine ve tüm dostlarına başsağlığı diliyoruz...

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları