loading
close
SON DAKİKALAR

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: Sınırda PYD ile çatışma sürüyor

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: Sınırda PYD ile çatışma sürüyor
Tarih: 23.07.2014 - 12:14
Kategori: Gündem

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Ceylanpınar ilçesi Suriye sınırında askerlerle PYD militanları arasında yeniden çatışma çıktığın söyledi...

Türkiye - Suriye sınırında önceki akşam meydana gelen çatışmada yaralanan ve hastanede şehit olan Yiğit Şahan için düzenlenen cenaze törenine katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, gazetecilerin sorusu üzerine sınırda yeni bir çatışmanın çıktığını söyledi. Şu ana kadar herhangi bir zayiat olmadığını belirten Vali Küçük, “Çatışma yeni oldu. Bölgeye zaten gerekli takviyeleri yapmıştık. Şu ana kadar herhangi bir kaybımız yok. Çatışma sürüyor” dedi. Bu arada, şehit Şahan’ın cenazesi de yapılan duanın ardından askeri uçakla memleketi İzmir’e gönderilmek üzere, Mehmet Akif Devlet Hastanesi’nden törenle alındı.

3 ASKER ŞEHİT OLDU
Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde, önceki gün sınırı yasadışı geçmeye çalışan PYD'li grup ile çıkan çatışmada yaralanan piyade er Yiğit Şahan, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şahan'ın ölümüyle çatışmada şehit olan askerlerin sayısı 3 oldu.

Ceylanpınar'ın Suriye sınırındaki Altıntepe Mahallesi'nde, 21 Temmuz gecesi sınır geçmeye çalışan PYD'li grup, bölgedeki kulübe ve kulelerde nöbet tutan Doruklu Karakolu'nda görevli askerler tarafından fark edildi. Nöbetçi askerlerin 'dur' ihtarında bulunduğu gruptakiler, askerlerin üzerine ateş açınca çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan askerlerden piyade erler Adem Döğüşgen Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde, Berat Sağırkaya ise sevk edildiği Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit oldu.

Yaralandıktan sonra Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralı askerlerden piyade er Yiğit Şahan, gece saatlerinde doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit haberi üzerine hastaneye gelen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yetkililerden bilgi aldı.


PYD'DEN AÇIKLAMA
DİHA’nın haberine göre yerel kaynaklar, bölgenin kaçakçıların kullandığı bir bölge olduğunu, fark edilen kaçakçıların askere ateş açtığını, olayın PYD/YPG ile ilgisi olmadığını ifade etti. Serêkaniyê Binxet Halk Meclisi Başkanı Ferec Mihemed, YPG'nin girdiği bir çatışma olmadığını belirtirken, bölgenin kaçakçıların kullandığı bir bölge olduğunu, yaşamını yitiren ya da yaralı YPG'li olmadığını belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları