loading
close
SON DAKİKALAR

Sarıklı, cübbeli ders verilen okula MEB 'sağlam' dedi, belediye 'çürük raporu' verdi

Sarıklı, cübbeli ders verilen okula MEB 'sağlam' dedi, belediye 'çürük raporu' verdi
Tarih: 22.10.2018 - 11:40
Kategori: Eğitim

“Sarıklı, cübbeli’ ders verilen Abdulkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu’nda, MEB ve Ankara Valiliği’nin “okul sağlam” açıklamalarına karşın çökme riski bulunduğu, belediye ve üniversite raporları ile ortaya çıktı.

Ankara’da, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet ve tarikat ortaklığı ile kurulan ve “sarıklı, cüppeli’ ders verilen Abdulkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu ’nda, MEB ve Ankara Valiliği’nin “okul sağlam” açıklamalarına karşın çökme riski bulunduğu, belediye ve üniversite raporları ile ortaya çıktı.

Kısmi çökme

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; MEB protokolünde, “Ahmedi Kudusi Ömer Erdoğan Kültür ve Yardımlaşma Derneği” adını kullanan ve daha sonra “Anadolu İlim ve İrşad Vakfı” adını kullanan ve Ahmet Dilmen liderliğindeki tarikatın, ilk olarak, 2016 yılında “duvarlarda çatlaklar ve zemin oturumunda kısmi çökmeler” tespit ederek, Yenimahalle Belediyesi’ne başvurması ile skandal ortaya çıktı. İnceleme sonrası hazırlanan raporda, “bahçe istinat duvarlarında derin çatlaklar olduğu ve bazı kısımlarda donatıların koptuğu ve yetersiz olduğu, bahçe kilit taş döşemede çökmelerin meydana geldiği ve cami çıkış merdiveninde ise yarılmalar meydana geldiği tespit edilmiştir. Kuran kursu binasında kaplamalardan dolayı gözle görülen herhangi bir çatlak olmamasına rağmen detaylı inceleme gerekmektedir” denildi. Ardından başvurulan Gazi Üniversitesi’nce hazırlanan raporda da, binanın sağlam olmadığı belirtilerek, “Bölgedeki zemin hareketi alınacak tedbirlerle önlenene kadar yurt binasında bina 1. katına birleşen merdivenin mecbur kalmadıkça kullanılmaması, caminin kapalı mekânı dış avlu kısmının insan yoğunluklu kullanılmaması ve iç kısmının ise aşırı yoğun bir kalabalık oluşturmayacak şekilde kullanılması’’ önerildi.

MEB’e ihtarname

Tarikat yönetimi Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği ihtarnamede, “Bu raporlar doğrultusunda derneğimize ait olan binamızın can ve mal güvenliği açısından riskli olabileceği görülmektedir. Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünün raporu doğrultusunda yapılması istenen ciddi maliyetli etütleri derneğimizin karşılama imkânı bulunmamaktadır” denildi.

Hani sağlamdı?

Cumhuriyet’in okulun altında su olduğu, yapının çürük olduğu, öğrencilerin küf kokusu içinde eğitim yaptıkları ve çökme riskine ilişkin haberine karşı MEB’den “Okul binası 2017 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce görevlendirilen inşaat mühendisleri tarafından incelenmiş olup, binada teknik olarak bir problem olmadığı rapor edilmiştir” açıklaması gelmişti. Ankara Valiliği de binanın sağlam olduğu açıklamasını yapmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları