loading
close
SON DAKİKALAR

Savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı

Savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı
Tarih: 31.03.2015 - 15:15
Kategori: Gündem

Berkin Elvan soruşturması Savcısı Mehmet Selim Kiraz Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından rehin alındı.

Berkin Elvan soruşturması Savcısı Mehmet Selim Kiraz Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından rehin alındı.

Güvenlik güçleri kapıyı zorlayınca içeridekiler 2 el silah ateş etti. Özel Harekat operasyon hazırlığı yapıyor.

Terör örgütü saat 15.36'ya kadar 5 talep için süre verdi. Gelişmeleri canlı olarak yayınlamaya devam edeceğiz.

İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi'de sıcak gelişme... 2 DHKP-C üyesi, Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kirazı 6'ınca kattaki odasında rehin aldı. Terör örgütü üyeleri bir anda odaya girerek Savcı Kiraz'ı başına silah dayayarak rehin aldı. Örgüt, talepleri yerine getirilmediği taktirde ölüm tehdidinde bulundu. Yaşanan olay sonrası polis 6'ncı katı ablukaya almış durumda. Giriş ve çıkışlar tutuldu. Söz konusu kat tamamen kapatıldı adliyeye özel tim ekipleri sevkedildi.


KATİBİ SİLAH ZORUYLA ÇIKARTTILAR

Saat 12.36 sırasında terör örgütü DHKP-C üyesi iki kişinin odasında savcıyı rehin aldığı belirtiliyor. Ancak olay 13.30'dan sonra duyuldu. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcı Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kata çıkan DHKP-C üyesi kişi ya da kişiler, içerideki savcı katibini silah tehdidiyle dışarı çıkartarak, Kiraz'ı rehin aldı. Katip, yaşananları güvenlik güçlerine bildirdi.

İÇERİDEN İKİ EL SİLAH SESİ GELDİ

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi. Savcılığın bulunduğu kat boşaltılırken, yoğun güvenlik önlemi alındı. Yaşanan rehine eyleminin ardından aynı katta bulunan diğer savcılar dışarı çıkarıldı.

Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile emniyetin müzakere timi olay yerine sevk edildi. Terör örgütü, olaya ilişkin fotoğrafları twitter'dan yayınladı. İçeridekilerin 2 kişi olduğu sanılıyor.

SAAT 15:36'YA KADAR SÜRE VERDİLER
Terör örgütü saat 15.36'ya kadar süre verdi, 5 taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü. İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi.
Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

SİLAH İÇERİYE NASIL SOKULDU?
Yaşanan olay sonrası silahın adliyeye nasıl sokulduğu sorusu gündeme geldi. Teröristlerden birin avukat olduğu iddiası da ortaya atıldı.

2 AY ÖNCE SORUŞTURMAYA ATANDI

Yaklaşık iki ay önce Berkin Elvan soruşturmasına atanan Savcı Kiraz, son olarak Emniyet'ten daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları