loading
close
SON DAKİKALAR

Savcıyı rehin alan 2 DHKP-C'li öldürüldü

Savcıyı rehin alan 2 DHKP-C'li öldürüldü
Tarih: 31.03.2015 - 23:23
Kategori: Gündem

İstanbul Emniyet Müdür Selami Altınok, operasyonda 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olay! Berkin Elvan soruşturmasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz, bugün saat 12:36'da Çağlayan'daki odasında DHKP-C'liler tarafından silahla rehin alındı.
 
Teröristler 15:36'ya kadar süre verdi. 

Müzakereler akşam saatlerine kadar sürdü. 

Müzakerelere katılan kadın avukatın iddiasına göre akşam saatlerinde teröristler, müzakerecilerden, emniyet müdürünün de dahil olduğu bir açıklama yapılmasını istedi. 

Ancak talep reddedildi. Teröristler bunun üzerine "bu son konuşma oldu" diyerek telefonu kapattıktan sonra odandan bir el silah sesi geldi. 

-22:55 Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu Savcı Mehmet Kiraz'ın şehit olduğunu bildirdi.



-22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralı savcının başında 3, vücudunda 2 kurşun yarası olduğunu söyledi.

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, SAVCI AĞIR YARALI

-21:25 İstanbul Emniyet Müdür Selami Altınok, operasyonda 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi. Altınok, Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, ameliyata alındığını söyledi.

-20:52 Örgüte yakın twitter hesabından ise "3 arkadaşımız vurularak öldürüldü" şeklinde mesaj atıldı.

-20:45 Savcı Mehmet Selim Kiraz hastaneye götürüldü. Savcı Kiraz'ın karnından vurularak yaralandığı iddia ediliyor.

-20.45 Olay yerine ambulanslar geldi.

-20.40 Adliye önünde trafik kesildi.

-20.35 Savcının rehin alındığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan silah sesleri duyuldu. Görgü tanıkları, 50 ila 100 arasında silah sesi duyduklarını belirtti.

Adliye içinde arbede; 4 gözaltı

Kanlı biten rehine olayının ardından adliye binasına girmeye çalışan ve aralarında bazı avukatların da bulunduğu bir gruba polis müdahale etti. 4 kişi gözaltına alındı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ağır yaralanması, savcıyı rehin alan 2 kişinin de öldürülmesiyle sonuçlanan rehine olayında, adliye binasına girmek isteyen, aralarında Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının da bulunduğu bir gruba polis müdahale etti. 4 kişi gözaltına alındı.

Başsavcılık tarafından adliye binası içerisinde yapılacak olan basın açıklamasına katılmak için içeriye girmek istediklerini söyleyen gruba polis izin vermedi. Bir süre polis ile grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Daha sonra Çevik Kuvvet polisleri, aldıkları talimatla grubu dışarıya çıkardı. Yaka paça dışarı çıkarılan grup, burada bir süre polisle tartışmasını sürdürdü. Bu sırada aralarında avukatların da bulunduğu bazı kişiler polis tarafından gözaltına alınarak adliye binası içerisindeki polis merkezine götürüldü.

Adliyenin özel güvenlik görevlilerinin de, polisin gözaltı işlemleri sırasında gruba müdahalede bulunması dikkat çekti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları