loading
close
SON DAKİKALAR

Seçim usulsüzlükleri ve beklentiler‏

Seçim usulsüzlükleri ve beklentiler‏
Tarih: 06.04.2014 - 00:00
Kategori:

Onur Öymen, Seçimlerden sonra bütün dikkatler usulsüzlüklere ve sayım hatalarına yöneldi...

Seçimlerden sonra bütün dikkatler usulsüzlüklere ve sayım hatalarına yöneldi. CHP örgütü büyük bir mücadele azmi göstererek haksızlıkların düzeltilmesine çalışıyor. Oyların sayılması sırasında birçok ilimizde elektriklerin kesilmesine hükümetin gerekçesi insan zekasını hafife alan cinsten oldu.

2007 seçimlerinden bu yana seçimlerde yaşanan usulsüzleri Mecliste ve kamuoyunda defalarca dile getirdik. 2007 yılındaki seçmen sayısının aynı yıl yapılan nüfus sayımında belirlenen 18 yaşından büyük vatandaşlarımızın sayısından 5,5 milyon daha az olduğunu açıkladık.

2009 yerel seçimlerinde birçok yerde adres olarak tarlalara, boş binalara yazılmış seçmenler bulduk. Yalnız Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bu durumda 3,095 kişi tespit ettik.Seçim pusulalarında birçok yerde vahim hatalar yapıldığını kanıtladık.
Ne yazık ki, bu girişimlerimiz sonuç vermedi ve bu hileleri yapanlar, bildiğim kadar yargılanmadı ve cezalandırılmadı. Basına baskılar, sosyal medyalara yasaklamalar bu yılki seçimlerin de çağdaş demokrasilerdeki standartlara uygun olarak yapılamayacağını gösteriyordu.

Bütün partiler bu gerçeklerin bilinmesine rağmen ve anti demokratik uygulamaların düzeltilmesini şart koşmadan seçimlere katıldılar. Şimdi seçimlerin demokratik ölçülere göre yapılmadığına şaşanlara şaşmak gerekir. Sonuç alıcı bir demokrasi mücadelesi verilmeden bundan sonraki seçimlerin de demokratik ölçülere tam uygun olarak yapılacağını düşünmek mümkün müdür?

Şimdi siyasetin, cumhuriyetin temel değerlerine ve laik demokrasiye aykırı unsurlardan, politikalardan ve söylemlerden ayıklanarak çağdaş ülkelerin standartlarına kavuşturulması öncelikli hedef olmalıdır. Türk milletinin büyük çoğunluğu bunu yapabilecek güce ve iradeye sahip kadroların bütün siyasi partilerde görev ve sorumluluk üstlenmesini beklemektedir.

Saygılar, sevgiler
Onur Öymen

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları