loading
close
SON DAKİKALAR

Şehit Yüzbaşı Fuat Oğuzcan son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Yüzbaşı Fuat Oğuzcan son yolculuğuna uğurlandı
Tarih: 20.03.2017 - 17:10
Kategori: Gündem

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan için Gaziantep'in Karkamış ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Suriye sınırındaki Öncüler Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Nejat Koçer ve Canan Candemir Çelik, CHP milletvekili Mehmet Gökdağ, şehidin ailesi, yakınları, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

ŞEHİT OLACAĞI İÇİNE DOĞMUŞ

Törende tabuta sarılan şehidin annesi Kanime, babası Nuri ile kız kardeşleri Hatice Oğuzcan ve Sema Yalçın uzun süre gözyaşı döktü. Türk bayrağıyla örtülü tabutun önünde duran oğlunun fotoğrafını öpen şehit annesi Kanime Oğuzcan, "Oğlum ölmeden bir ay önce bacısını arıyor 'Ben şehit olacağım beni köyüme gömün' diyor. Savaştı oğlum, sonuna kadar mücadele etti, diz çökmedi. Teröristler oğlumu şehit etti, intikamını alın" dedi.

FETÖ'DEN TUTUKLU AĞABEYİ TÖRENE YETİŞEMEDİ

Şehidin eşi Ayşe Fatma Oğuzcan rahatsızlığı nedeniyle cenaze töreninde katılamadı. Şehidin FETÖ'den Gaziantep dışındaki bir kentte tutuklu bulunan öğretmen ağabeyi Suat Oğuzcan da cenazeye katılmak için izin aldığı, ancak törene yetişemediği belirtildi. Şehit yüzbaşı Oğuzcan'ın cenazesi, öğle vakti İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası helallik alındıktan sonra mahalle mezarlığında toprağa verildi.

7 aylık Elif adında kız çocuğu bulunan şehit Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın, Elazığ'da görevliyken 1 ay önce Lice'ye geçici görevli gittiği belirtildi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları