loading
close
SON DAKİKALAR

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararı Alpullu Şeker Fabrikası önünde protesto edildi

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararı Alpullu Şeker Fabrikası önünde protesto edildi
Tarih: 23.02.2018 - 13:27
Kategori: Gündem

Cumhuriyetin mirası olan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararı Alpullu Şeker Fabrikası önünde protesto edildi.

Hükümetin 14 şeker fabrikasının satışına ilişkin kararı 21 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayınlandı.

Cumhuriyetin mirası olan ve 1926'da açılan, üretimin ve kalkınmanın simgesi olan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararı tepki çekti. Türkiye'de ilk şeker üretiminin yapıldığı Alpullu Şeker Fabrikası önünde bugün (23.02.2018) eylem yapıldı. CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları, çiftçiler, STK'lar ve bölge halkının katıldığı eylemde özelleştirmelere karşı çıkıldı.

CHP'nin Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu fabrika önünde yaptığı konuşmada, özelleştirmelere izin vermeyeceklerini söyledi.

Gaytancıoğlu, her hafta bir şeker fabrikasına giderek halkı toplayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Hükümet 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi, aslında kapatılması için 15 Şubat akşamı karar aldı. Plan Bütçe Komisyonunda özelleştirmenin tanımını değiştirdiler. Dediler ki artık özelleştirme kamunun giderlerini azaltmak için değil, gelir sağlamak için yapılacak. Bu, 'para kalmadı, bu halkın kannını o kadar çok emdik ki az bir şey kaldı onu da alalım. Üretimi, şeker pancarını bitirelim, Amerikalı dostlarımız var. Küresel sermayeye hizmet ediyoruz zaten. Onlar ne derse onu yapalım' demek. 2 aydan beri Cargill Tarım Bakanlığında yatıp kalkıyor. Sunumlar hazırlıyor. 'Şeker pancarı çok su tüketiyor, onun yerine mısır var onu getirin. Hatta GDO'lu mısırı getirin, ne güzel oluyor. insanlar bunu tüketip hastalansınlar. İlacı da bizden alsınlar. Kanser, şeker hastası olsunlar, biz ilaç veririz' diyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bu daha başlangıç. Bu fabrikaların nisan ayında şartanmeleri verilecek, buna müsaade etmeyeceğiz. 2009'da Danıştay fabrikaların özelleştirilmesini nasıl iptal ettiyse, 2012'de eylemlerle nasıl geri adım atıldıysa daha fazla eylem yapacağız. CHP'li vekiller olarak 14 şeker fabrikasına gidip halkı toplayacağız. Her hafta gideceğiz. Her hafta kalabalıklarımız artacak. Teslim olmayacağız."

 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları