loading
close
SON DAKİKALAR

Şemdinli'de 2 asker boğularak şehit oldu

Şemdinli'de 2 asker boğularak şehit oldu
Tarih: 30.06.2015 - 21:18
Kategori: Gündem

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'ndeki Hezir Çayı'na giren ve boğulma tehlikesi geçiren asker ile, kendisini kurtarmak isteyen arkadaşı şehit oldu.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nin Yeşilova Köyü yakınıda bulunan Hezer Çayı'na dengesini kaybederek düşen er ve onu kurtarmaya çalışan arkadaşı boğularak şehit oldu.

Olay, bugün akşam saatlerinde Irak sınırında bulunan Yeşilova Köyü yakınlarıda meydana geldi. Yeşilova köyünde bulunan Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'nda görevli er, Hezer Çayı kenarında yüzünü yıkamak isterken bir anda dengesini kaybederek suya düştü. Yanında bulunan er de arkadaşını kurtarmak için suya atlayınca, her ikisi de debisi yüksek olan Hezer Çayı'nda sürüklenmeye başladı.

Çevredeki diğer askerler ve vatandaşlar olayı fark edince 2 asker yapılan çalışmalar sonucu sudan çıkarıldı. Bu arada Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'na da bilgi verildi. Ancak sudan çıkarılan erler, askeri sağlık personelinin tüm madahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerlerin cenazelerinin helikopterle Van'a oradan da memleketlerine gönderileceği belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları