loading
close
SON DAKİKALAR

Sendikalardan 3. havalimanı işçileriyle dayanışma çağrısı

Sendikalardan 3. havalimanı işçileriyle dayanışma çağrısı
Tarih: 28.09.2018 - 09:30
Kategori: Sendika

İnşaat işkolunda örgütlü üç sendika, insanlık dışı koşullara karşı direnme haklarını kullandıkları için tutuklanan 3. havalimanı işçileriyle dayanışma çağrısı yaptı.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) ve Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (DEV-YAPI-İŞ), 3. havalimanı inşaatında çalışan işçilerin taleplerinin kabul edilmesi ve tutuklanan işçilerin ve sendikacıların serbest bırakılması için basın açıklaması yapacak.

Basın açıklaması 28 Eylül Cuma günü saat 13.00'da DİSK Genel Merkez binasında yapılacak.

Sendikalardan yapılan ortak açıklamada şöyle denildi:

"İnşaat işkolunda örgütlenme çalışması yürüten üç sendika olarak 3. Havalimanı’ndaki insanlık dışı çalışma koşullarına karşı direnme haklarını kullandıkları için tutuklanan 24 işçi arkadaşımız ve aileleriyle dayanışmak üzere bir araya geliyoruz.

Aralarında dört İnşaat-İş yöneticisinin de bulunduğu tutuklu işçi arkadaşlarımızın derhal salıverilmesi ve 3. Havalimanı’ndaki işçi arkadaşlarımızın isyanına neden olan insanlık dışı çalışma-barınma-beslenme koşullarının düzeltilmesi, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmasını, ücretlerin düzenli ödenmesi ve primlerin tam yatırılması taleplerinin karşılanmasını istiyoruz.

Başlatacağımız dayanışmayı emek ve meslek örgütlerine, siyasi parti ve kitle örgütlerine, duyarlı toplumsal kesimlerin imzasına açtık.

28 Eylül Cuma günü saat 13:00’te DİSK Genel Merkez binasında yapacağımız basın açıklamasıyla hem dayanışma çağrımızı duyuracak hem de imzacı kurumları açıklayacağız.

Tüm basın emekçilerini yapacağımız basın toplantısına davet ediyor, dayanışmanın her açıdan desteklenmesi çağrımızı yineliyoruz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları