loading
close
SON DAKİKALAR

Serbest kalan 49 Türk Urfa'da

Serbest kalan 49 Türk Urfa'da
Tarih: 20.09.2014 - 08:49
Kategori: Gündem

IŞİD'in 11 Haziran'da kaçırdığı Musul Başkonsolosu ve 48 çalışanı, sabaha karşı Türkiye'ye getirildi. 49 Türk, Şanlıurfa'da bir kamu binasında bekletiliyor.

ŞİD'in 11 Haziran'da kaçırdığı Musul Başkonsolosu ve 48 çalışanı, sabaha karşı Türkiye'ye getirildi. 49 Türk, Şanlıurfa'da bir kamu binasında bekletiliyor.

Irak'ın Musul kentinde IŞİD militanları tarafından alıkonulan Musul Başkonsolosu ile beraberindeki 48 rehine bu sabah Türk güvenlik güçlerine teslim edildi.

Irak'ta rehin alınmalarının ardından Suriye'ye geçirildiği bildirilen 49 rehine bu sabah Akçakale Sınır Kapısı'na giden Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, MİT Bölge Başkanı'nın da aralarında bulunduğu görevliler tarafından teslim alındı.

Güvenlik önlemleri arasında teslim alınan 49 rehine araçlarla kent merkezindeki bir kamu kurumu binasına getirildi. Rehinelerin tutulduğu kamu kurumu binası çevresinde önlemler artırılırken, rehin tutulanlardan bir kişinin yakını da bölgeye geldi. Yeğeninin özel harekatçı olduğunu ve Irak'ta rehin alındığını ifade eden ismini açıklamayan kişi, rehinelerin serbest bırakılmasının ardından beklemeye başladığını ifade etti.

Öte yandan hareketliliğin yaşandığı kent merkezindeki kamu kurumuna saat 07.15 sıralarında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da geldi. Aracıyla içeri giren Vali Küçük ile Emniyet Müdürü Pınarbaşı herhangi bir açıklama yapmadı.

Serbest kalan 49 Türk Urfa'da

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları