loading
close
SON DAKİKALAR

Sessiz Çığlık, Gaziler Haftası açıklaması

Sessiz Çığlık, Gaziler Haftası açıklaması
Tarih: 20.09.2014 - 09:12
Kategori: Gündem

Vardiya Bizde Platformu, ÇARŞI’nın yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir...

Vardiya Bizde Platformu Gaziler Haftası, devam eden sözde Askeri Casusluk ve Zirve Yayınevi davaları Beşiktaş Taraftar Grubu ÇARŞI’yı hedef alan iddianame hakkında bir basın açıklaması yaptı...

Yapılan Açıklamanın tam metni; 

Değerli Basın Mensupları, Değerli Vatandaşlar,

Bu hafta Gaziler Haftası. 19 Eylül ise Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi ünvanının verildiği gün ve Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu hafta vesilesi ile, vatanın birliği ve milletin bağımsızlığı uğruna verilen mücadeleyi kazanan, modern Türkiye Cumhuriyetini kuran ve onu koruyan, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, canları ve kanları ile bu vatan için savaşan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyor ve halen hayatta olan vatan sevgisinin sembolleri gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Her biri birer onur abidesi olan gazilerimizin mensubu olduğu şanlı Türk Ordusu, bugün maalesef kamuoyu vicdanının kabul etmediği davalarla itibarsızlaştırılmaya, halkın gözünde küçük düşürülmeye çalışılmaktadır.
Kumpas davaları olarak da adlandırılan bu davalarla, ülkeye önemli hizmetlerde bulunmuş değerli insanlar; sahte ihbar mektuplarıyla, yasadışı dinlemelerle, sahte delillerle, suçlu gizli tanıklarla, ayarlanmış bir kısım yargı mensuplarıyla mahkum edilmişlerdir.

Hukuk düzeninin ülkeye yeniden egemen olabilmesi için yürütülen adalet mücadelesi neticesinde; davalar büyük oranda çökmüş, haksız ve hukuksuz olarak tutuklanan yurtseverler tahliye edilmişlerdir.

Şimdi sıra; sözde Askeri Casusluk ve Zirve Yayınevi davalarındadır. 

Sessiz Çığlık, Gaziler Haftası açıklaması

Tüm gerçeklerin ortaya çıktığı bu davalar da çok yakında çökecek ve tutuklu olan arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşacaklardır.

Mücadelemiz son arkadaşımız hapisten çıkana ve kumpasçılar bağımsız mahkemeler önünde hesap verene kadar devam edecektir.

Bu arada, önceki hafta kabul edilen ve Beşiktaş Taraftar Grubu ÇARŞI’yı hedef alan iddianame, hukuk ve adalet sisteminin içinde bulunduğu durumu ortaya koymuş ve bir kez daha vicdanları kanatmıştır.

Halen tutuklu ve tutuksuz olarak yargılanan veya hakkında haksız ve hukuksuz olarak hüküm verilen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli mensupları, değerli bilim adamları, siyasetçiler, gazeteciler, aydınlar ile onların aileleri ve dostlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu, ÇARŞI’nın yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur. 

Vardiya Bizde Platformu 


Sessiz Çığlık Eylemleri Devam ediyor, Saatleri ve Yapıldığı adresler;

20 Eylül 2014 Cumartesi

Tüm merkezlerde saat : 13:00'de (Antalya ve Marmaris'te 17:00'de, Didim ve Mersin 18.00'de, Çandarlı 19.00'da)

104'üncü kez SESSİZ ÇIĞLIK Eylemindeyiz ve hala tutsak olan arkadaşlarımız için özgürlük talep edeceğiz.

**İSTANBUL - Beşiktaş Özgürlük Anıtı
**ANKARA - Sakarya Meydanı
**İZMİR - Konak Meydanı, MP önü
**GÖLCÜK/Kocaeli - Değirmendere Meydanı
**BURSA - Şehreküstü Meydanı
**ANTALYA - Kapalıyol, Büyük Havuz Yanı (17.00)
**DİDİM - Cumhuriyet Meydanı (18.00)
**TEKİRDAĞ - Üç Kemaller (Tuğlalı) Parkı
**ÇANDARLI - Hürriyet Meydanı (İzmir/Dikili) (19.00)
**MERSİN - Forum AVM Havuzbaşı (18:00)
**MARMARİS - Atatürk Anıtı (17:00)

**Ayrıca Washington DC - Beyaz Saray önünde 21 Eylül Pazar günü yerel saat ile 3.00 de SESSİZ ÇIĞLIK yapacak.

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları