loading
close
SON DAKİKALAR

SGK, DBP'li Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydu

SGK, DBP'li Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydu
Tarih: 31.08.2016 - 17:19
Kategori: Şehir

Sosyal Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirt İl Müdürlüğü, 43 milyon lira tutan prim borçlarına ödemediği gerekçesiyle DBP'li Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydurdu.

Sosyal Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirt İl Müdürlüğü, 43 milyon lira tutan prim borçlarına ödemediği gerekçesiyle DBP'li Siirt Belediyesi'nin gayrimenkullerine haciz koydurdu.

SGK Siirt Müdürü Abdulcelil İlbaş, düzenlediği basın toplantısında bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu kapsamında SGK borçlarının yapılandırılması için çok önemli kolaylıkların getirildiğini söyledi. SGK'nın Siirt'te halktan tahsilatının yüzde 87.63 olduğunu, Şırnak ve Silopi'de terör olayları başlamadan önce kurumun tahsilatının yüzde 93 olduğunu belirten İlbaş, belediye ve kamu kurumlarından alacaklarının oranının yüzde 60 dolayında olduğunu söyledi. İlbaş, şöyle dedi:

"Vatandaşlar borcuna sadık. Biz özellikle belediyelerden, kurumlardan, spor kulüplerinde paralarımızı tahsil edemiyoruz. Siirt Belediyesi'nden 43 milyon lira alacağımız var, Siirt'teki tüm belediyelerden alacağımız var, alamayınca gelirlerimiz azalıyor. Bu da genel toplamda yüzde 80'i buluyor, az bir tahsilattır. Bizim tahsilatımız yüzde 90 olacak ki, gelir giderler birbirlerini tutsun. Çünkü biz hastane parası, ilaç ve medikal parası ödüyoruz. Bazı kurumlar SKG'nın kendilerine haksız yaptığını ve ceza kestiğini söylüyor. İnanın biz bazen kendimize ceza bile ödüyoruz."

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile görüştüğünü ve 43 milyon lira boçları olduğunu aylık prim bolçlarının dahi ödenmediğini söylediğini belirten İlbaş, şöyle devam etti;

"Her ay tahakkuk eden cari parasını bize verin, bunu tahsil edelim. Aynı zamanda mahkemeye verirseniz sevinirim, belki bu işi çözmüş oluruz' dedim. Çünkü ben burada devleti temsil ediyorum. Benim görevim devletin parasını tahsil etmektir. Bana diyor ki, efendim, 'Bugüne kadar hiçbir il müdürü belediyenin hiçbir alacaklarına haciz koymamış siz niye koyuyorsunuz' Başkası görevini yapmıyorsa ben niye yapmamayım. Ben partili partisiz borcu olan tüm belediyelere haiz koydum. Grevim devletin bu ülkenin çocuklarının paralarını belediyelerden, kurumlardan vatandaşlardan tahsil etmektir. Alacağımızı tahsil etmezsen nasıl bu hastanelerin, ilaçların paralarını ödeyeceğiz. Bu aynı zamanda bize yol, köprü, hastanelere, şehitlerin çocuklarına ve emeklilere verilen paradır."

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları