loading
close
SON DAKİKALAR

SGK Ne Zaman Emekli Olurum?

SGK Ne Zaman Emekli Olurum?
Tarih: 30.01.2015 - 11:24
Kategori: Gündem

Sosyal Güvenlik Kurumu güvencesi ile çalışan kişilerin amacı, belli bir süre boyunca çalışarak geçimini sağlamak ve emekli olmaktır. Bunun için sigorta tüm çalışanlar için çok önemlidir ve bir işe girildiğinde sigorta istenir.

Vatandaşların bu hakkının ihmale uğramaması ve vatandaşların mağdur edilmemesi için de iş verenlerin çalışanlarına sigorta yapması zorunlu hale getirilmiştir. Bu sayede kişiler belli bir süre boyunca çalışarak sigortaları üzerinden emekli olma hakkı kazanabilmektedir. Ne zaman emekli olurum gibi işlemler için de internet üzerinden açtığı hesaplama sayfası ile hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu, bu sayede çalışan kişilerin işlerini çok kolaylaştırmaktadır. İnternet üzerindeki bu formu kullanarak siz de ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilir ve buna göre hayat planlamanızı yapabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan ve istediğiniz zaman yararlanabileceğiniz bu uygulama ile emeklilik tarihi hesaplaması yapmak için sigorta ve kişisel bilgilerinizi bilmeniz yeterlidir. Bu bilgilerinde eksiklik olan kişiler de yine Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ücretsiz olarak sunduğu E-SGK hizmetinden sigorta sorgulaması yaparak sigorta bilgilerini öğrenmesi mümkündür.



NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM - EMEKLİLİK HESAPLAMA - SGK - SSK SORGULAMA

Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırladığı ve bu sayede resmi verilerin kullanılarak hesaplamaların yapıldığı Ne Zaman Emekli Olurum sayfasında, doldurmanız gereken alanları doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Aksi halde sigorta hesaplamalarınız yanlış olarak hesaplanacaktır. Formda ilk olarak cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girmelisiniz. Ardından ise sigortanızın ilk ne zaman açtırıldığı ve işe başladığınızı girmeniz gerekir. Bu konuda bir bilginiz bulunmuyorsa, SSK sigorta hizmet dökümünden ilk işe giriş tarihinizi öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum hesaplamasında kişilerin özel durumları ile ilgili bilgi girmesi de mümkündür. Özellikle emekliliği etkileyen bu durumları olan kişilerin Ne zaman emekli olurum hesaplaması yaparken mutlaka bu bilgileri de girmesi gerekmektedir. Bunun için erken yaşlanma ve maluliyet gibi durumların yanda bulunan bölümden evet ya da hayır şeklinde seçilmesi gerekmektedir. Bu seçimin ardından sigortanız ile ilgili detaylı bilgileri girmeniz gerekir. Sırasıyla, SSK prim ödeme gün sayınızı, diğer sandıklarda gün sayınız varsa bu günlerin kaç gün olduğunu, askerlik ve sanatçı olan kişileri için gün sayısı, yurtdışında çalışan kişiler için bu ülkede resmi olarak sigortalı bir şekilde çalışılan gün sayısı girilmelidir. Bunun ardından en son olarak ise kişinin 3600 günü ne zaman doldurulduğu girilmelidir. 3600 günü tamamlamayan kişiler, 3600 günün ne zaman doldurulacağını hesaplayarak ileri bir tarih girebilir. Bu bilgileri girerek hesaplamanızı gerçekleştirebilir ve ne zaman emekli olacağınızı tahmini bir tarih üzerinden öğrenebilirsiniz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları