loading
close
SON DAKİKALAR

Şiddeti, banka kartı ile bilet satıp çözmüş başka bir ülke var mıdır?

Şiddeti, banka kartı ile bilet satıp çözmüş başka bir ülke var mıdır?
Tarih: 24.04.2014 - 12:25
Kategori: Siyaset

Tekin: ''Şiddeti, banka kartı ile bilet satıp çözmüş başka bir ülke var mı?''

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, “Elektronik bilet uygulaması neden bir yasaya tabi tutularak zorunlu kılınmıştır?” diye sordu

Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Passolig uygulamasının kime peşkeş çekildiğini sordu, “TFF, E-Bilet gelirleri kulüplere nasıl pay edecek? Şiddeti, banka kartı ile bilet satıp çözmüş başka bir ülke var mı?” dedi.

Gürsel Tekin, e- bilet uygulamasını TBMM gündemine taşıdı. Tekin, TBMM Başkanlığına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, spor alanlarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesi amacıyla yapılan yasal bir düzenlemenin, elektronik kart dayatmasıyla, amacından saparak kişisel verilerin sınırsız erişime açılması ve ticari bir ürün haline getirilmek istendiğini öne sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Tekin, “Yasaların ve düzenlemelerin amacı kişileri daha huzurlu ve mutlu kılmayı amaçlamak olması gerekirken, E-bilet hükümleri gereği sporseverler ciddi anlamda huzursuz edilmişlerdir.

Uygulama ile birlikte; kişisel bilgilere erişiminin sınırsız ve kesintisiz biçimde sağlanması ve E-Kent Konsorsiyumu’na gelir getirmesi için kişisel verilerin ticari olarak pazarlanması gibi yasanın öngörmediği amaçlar içermesi telafi edilemez sonuçların doğmasına neden olacaktır. Dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının sorumluluktan kaçmasının mümkün olamayacağını savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan yazılı yanıt istediği sorular şöyle:

SPOR BAKANINA E- BİLET SORULARI:

1-Ticari bir sözleşme olan elektronik bilet uygulaması neden bir yasaya tabi tutularak zorunlu kılınmıştır?

2-Türkiye Futbol Federasyonu ile Aktif Yatırım Bankası arasında yapılan elektronik bilet sözleşmesi neticesinde sporsever vatandaşların bir tek banka müşterisi yapılması tekelciliğe yol açmaz mı?

3-Passolig adında, Aktif Yatırım Bankası’nın piyasaya sürdüğü Banka Kartı, kredi kartı, ya da cüzdan ön ödemeli kartı ile taraftarlardan 15 ila 25 TL kart parası alınması hukuka uygun mudur? Her sezon bu ücretin alınması hepsi birer tüketici olan taraftarın soyulması anlamına gelmez mi?

4-Aktif Yatırım Bankası A.Ş. ile vatandaşın zorunlu olarak imzalamak zorunda kaldığı sözleşmeye ait bilgilerin, Anayasaya aykırı şekilde başka kişi ya da kuruluşlara pazarlanmasının önü açılmış olmaz mı?

5-Mevduat bankası olmayan Aktif Bank neden tercih edildi? Bu tercih sebebiyle sporseverin sırtından ne kadar rant sağlanacağı belli midir?

6-18 yaşından küçük çocukların banka müşterisi yapılarak, elektronik ortamda sözleşme imzalatılması çocuk haklarına aykırı değil midir?

7-Şiddeti, banka kartı ile bilet satıp çözmüş başka bir ülke var mıdır?

8-Tamamiyle kulüpleri ilgilendiren bir konuda, kulüpler sözleşmenin herhangi bir yerine neden hiç dâhil edilmemiştir?

9-Passolig kartı ile ilgili alınacak maç biletlerinin şimdilik maç başına 2 TL işlem ücreti alınması neye göre belirlenmiştir?

10-TFF, E-Bilet ’ten gelen gelirleri kulüplere nasıl pay edecek? Federasyonun bu parayı kulüplere tehdit olarak kullanmasının önüne nasıl geçilecek?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları