loading
close
SON DAKİKALAR

Şike Davası'nda karar duruşması

Şike Davası'nda karar duruşması
Tarih: 09.10.2015 - 16:20
Kategori: Spor

Yenilenen Şike Davası'nın 6. ve son duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Yenilenen Şike Davası'nın 6. ve son duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Savcı Abdullah Mirza Coşkun, 5. duruşmada verdiği mütalaasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın "suç örgütü kurmak" ve şike" suçlarından beraatlerini istemişti.

- Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri duruşmaya tam kadro katılıyor. Yıldırım, duruşma salonuna girince içeridekilere 'Merhaba' dedi.

- Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım, duruşma salonuna Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'la birlikte geldi.

- Geçmişte Fenerbahçe forması giyen ve halen sarı lacivertli kulüpte görevli olan Müjdat Yetkiner ve Kemalettin Şentürk de geldi.

- Çağlayan Adliyesi önünde toplanan 200 civarında Fenerbahçe taraftarı pankartlarla Aziz Yıldırım ve yöneticilere destek veriyor.

- Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Saffet Akbaş da salona geldi. Kalabalık nedeniyle salonda nefes almak bile güç. İzleyici sıraları dolduğu için birçok kişi sanıklara ayrılan bölümde oturmak zorunda kaldı.

NE OLMUŞTU? 

3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma sonrasında şike iddiaları üzerine dava açılmıştı. Dava sürecinde 1 yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'şike yapmak ve örgüt kurmak' suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. Cezanın onanmasının ardından Aziz Yıldırım ile birlikte 6 sanık 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliği gerekçe gösterip yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etmişti. Talebi haklı bulunan Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıktı. Öte yandan yine Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava da bu davayla birleştirildi.

Kenan BAŞARAN - Ahmet ERCANLAR - HÜRRİYET

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları