loading
close
SON DAKİKALAR

Sincan Kurban Bayramına hazırlanıyor

Sincan Kurban Bayramına hazırlanıyor
Tarih: 02.09.2015 - 11:29
Kategori: Yerel

Sincan Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı’nda vatandaşların huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesi için hazırlıklarını tamamlıyor.

Sincan Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı’nda vatandaşların huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesi için hazırlıklarını tamamlıyor. Çimşit ve Yenikent’te kurulacak olan kurban pazarlarında Belediye ekipleri, bayramda da tam mesai yaparak vatandaşın huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesini sağlayacak.

Sincan Belediyesi, ilçeye yakışır bir Kurban Bayramı için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Belediye bu yıl ilçede iki noktada kurban satış ve kesim yeri hazırladı. Çimşit Kurban Pazarı ve Yenikent Kurban Pazarı’nda hazırlanan kurban satış ve kesim yerleri ile vatandaşların sağlıklı ve hijyen bir ortamda kurban kesimi yapması sağlanayacak. Sokaklarda, meydanlarda ve parklarda kurban kesimine ise izin verilmeyecek. Yaklaşık 9000 kurbanlığın geleceği pazarların yer tahsisleri de yapıldı. Kurbanlıklar pazar yerlerine 1 Eylül’den itibaren gelmeye başlayacak.

MODERN KURBAN PAZARI

Göreve geldiği ilk yıl modern bir kurban pazarının oluşturulması için düğmeye basan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ilçeyi görüntü kirliliğinden kurtarmıştı. Ana amacı her zaman Sincanlı’nın mutluluğu olan belediye, bayramda da huzurlu ve mutlu bir ortam oluşturmanın çabası içinde çalışmalarını yürütüyor. Bayram koşuşturması içerisinde çevrede alış verişlerden kaynaklı oluşacak her türlü görüntü kirliliği için temizlik ekipleri gece gündüz çalışmalarını sürdürecek.

Vatandaşın rahat, güvenli ve hijyen bir ortamda kurbanlığını seçmesi ve uygun koşullara göre kesilmesi için her şeyi düşünen ve planlayan Sincan Belediyesi, kurban satış merkezilerinin geceleri aydınlatılmasını da sağlayacak. Güvenlik, zabıta görevlileri tarafından sağlanırken, kurulacak tuvalet de kurbanlık satıcılarına hizmet verecek. Alışveriş çadırının da yer alacağı kurbanlık satış merkezinde kurbanlıkların su ihtiyaçları tankerler vasıtasıyla Belediye tarafından karşılanacak.

Kurban Bayramı için hazırlıkların devam ettiğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da: “Tüm vatandaşlarımızın bayramını en güzel biçimde geçirmesi için çalışıyoruz. Bu amaçla belediye çeşitli tedbirler ve düzenlemelerle bayrama yakışır bir Sincan için gece gündüz mesai başında hizmetlerini sürdürüyor. Bayramın Sincan’da sorunsuz bir şekilde geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

24 SAAT DENETİM

Vatandaşlara sorunsuz bir Kurban Bayramı yaşatmak için çalışmalarını sürdüren Sincan Belediyesi’nden bayram süresince 3 veteriner hekim, 91 zabıta personeli, 100 temizlik personeli vardiyalı olarak kurban satış ve kesim yerlerinde hizmet verecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tüm satış ve kesim yerlerinde hayvanların sağlık durumunu denetleyecek. Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bayram boyunca 24 saat denetimlerini sürdürecek.

Ayrıca; Sincan Belediyesi'ne bağlı ekipler, ilçede bulunan camilerin iç ve dış temizliğinin yanı sıra mezarlıklarda da temizlik çalışması yaparak bayrama hazır hale getiriyor. Sincan Belediyesi tarafından her bayramda olduğu gibi bu bayramda da mezarlıklara ücretsiz servisler hizmet verecek. Arife günü vatandaşları mezarlıklara taşıyacak olan ücretsiz servisler; Sincan Merkez’de Çok Katlı Otopark önünde ve Fatih’te dolmuş güzergahında saat 09.00’dan saat 18.00’e kadar hizmet verecek. Yenikent’te ise öğlen ve ikindi namazı ardından Merkez ve Bucuk Camii önünden mezarlıklara ücretsiz servis kalkacak.

İSLAMA UYGUN KESİM

Çimşit Kurban Pazarı’nda 6 adet monoray sistemiyle günde 800 büyükbaş hayvanın kesilerek vatandaşlara teslim edilebileceği bir de mezbaha sistemi kuruldu. İlçe Kurban Komisyonu’nun belirleyeceği fiyat üzerinden hizmet verecek mezbahada, kurban kesimi için vatandaşlar sıra fişlerini Sincan Belediyesi’nden alabilecek. Sincan’daki vatandaşlar ayrıca, Tandoğan, Osmanlı, İstasyon, Plevne, Yunus Emre Mevlana, Gazi Osman Paşa, Pınarbaşı Mahallelerindeki pazaryerlerinde ve Fatih Mahallesi Tuğra Anıtı arkası, Çimşit ve Yenikent Hayvan Pazarı’nda da kurbanlarını kesebilecek.

Yaklaşan Kurban Bayramı’nda vatandaşların sıkıntıya düşmemesi için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “İlçemizdeki kurbanlık satış yerinde Zabıta ve Veteriner ekiplerimiz tarafından bayram sonuna kadar denetimler aralıksız olarak yapılacaktır. Belgesi olmayan, sağlıksız ve hastalıklı hayvanların satışına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı içerisinde kurbanlıklarını ilçemizdeki satış yerlerinden alabilir.” dedi.

Bayram süresince talep ve şikayetlerini iletmek isteyen tüm vatandaşlar 24 saat boyunca kesintisiz hizmet veren 444 4 762 numaralı telefondan zabıta personellerine ve temizlik personellerine taleplerini iletebilecek.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları