loading
close
SON DAKİKALAR

Şırnak güvenli Muğla tehlikeli

Şırnak güvenli Muğla tehlikeli
Tarih: 14.02.2016 - 00:00
Kategori:

Yılmaz Özdil; Türkiye’nin yaşanması en güvensiz şehri Muğla çıktı iyi mi...

Türkiye İstatistik Kurumu “asayiş hizmetlerinden memnuniyet” ve “geceleri sokakta yalnız yürürken kendini güvende hissetme” kriterlerini dikkate alarak, şehirlerimizin güvenlik endeksini açıkladı.

*

Türkiye’nin yaşanması en güvensiz şehri Muğla çıktı iyi mi…

*

Akp’nin istatistik kurumuna göre, Bodrum’da Marmaris’te Fethiye’de Datça’da geceleri yalnız başımıza sokakta gezmeye korkarmışız ama, tankla ateş edilen Cizre’de Silopi’de gönül rahatlığıyla gezebilirmişiz!

*

Çünkü, bu arkadaşların araştırma sonuçlarına göre… Son iki ayda 754 teröristin öldürüldüğü, bin 210 patlamanın meydana geldiği, 32 şehit verdiğimiz Şırnak, neredeyse ölümlü trafik kazasının bile yaşanmadığı Muğla’dan katbekat güvenli görünüyor.

*

Sokağa çıkma yasağı olan Sur’da sokağa çıkanı vuruyorlar. Diyarbakır’ın göbeğinde bırak vatandaşın geceleri sokağa çıkmasını, polis bile zırhlı araca binmeden sokağa çıkamıyor. Gelgelelim TÜİK diyor ki… Diyarbakır gayet huzurlu ama, en güvensiz beş şehir arasında bulunan Antalya, Adana, Mersin sokakları pek tehlikeli.

*

Şırnak’ta 150 bin kişi evini terketti. Cizre’de sağlam bina kalmadı. İdil patlamak üzere, şimdiden hayalet şehre döndü, nüfusun yüzde 90’ı kaçtı. Buna mukabil… Sayın TÜİKçilerimiz, Şırnak halkının “asayiş memnuniyeti” bakımından, İstanbul ve Ankara’ya oranla “daha memnun” olduğunu tespit etti.

*

Hakkari’de harp var, harp… Daha dün F16’lar Çukurca’yı bombaladı. Ahmet Kiziroğlu bile güvenliği sağlayamadıkları için Hakkari’yi Yüksekova’ya taşıyacaklarını söylüyor. TÜİK ise öyle düşünmüyor… İzmir, Aydın ve Denizli’de yaşamak, Hakkari’de yaşamaktan beş basamak daha ürkütücü diyor.

*

Bölgede ezan okunamıyor, cuma kılınamıyor, 200 bin öğrenci okula gidemiyor, 400 okul kundaklandı, hastalar hastaneye beyaz bayrakla ulaşmaya çalışıyor, Nusaybin kaymakamlığına roket fırlatıldı, Dargeçit, Derik kaynıyor. TÜİK’in verilerinde bu Mardin.. Eskişehir, Manisa, Bursa, Konya ve Samsun’dan daha güvenli kabul ediliyor.

*

E hal böyle olunca…
Muğla ayağa kalktı.
Fethiye TÜİK’e dava açtı.

*

Değerli Muğlalılar…

*

Yazın soba fiyatını, kışın bikini fiyatını esas alıp, enflasyonu düşük gösterenlerin… Artık iş bulmaktan ümidimi kestim diyen işsizleri, işsizden saymayıp, işsizliği azaltanların… Kişi başına düşen milli geliri hesaplarken nüfusu eksiltip, seçmen sayısını hesaplarken nüfusu arttıranların… İneklerini bile doyuramaz hale geldiği için saman ithal eden Türkiye’nin, büyüme rakamlarında Çin’i bile solladığını iddia edenlerin… Memlekette boşanma rekoru kırılırken, her dört kişiden biri depresyondayken, sırf bu sene 26 milyon kutu antidepresan ilaç kullanılırken, ailelerin yüzde 85’i geçim sıkıntısı çekerken, intiharlar yüzde 35 artmışken, halkın yüzde 89’unun “mutlu” olduğunu öne sürenlerin… Muğla’yı Şırnak’tan daha tehlikeli bulması tuhaf mı?

*

Bana sorarsanız, TÜİK’in listesi Muğla’ya övünç madalyasıdır.
Muğla’yı asıl “güvenli” bulsalardı, mahkemeye vermeniz gerekirdi!

Yılmaz Özdil - Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları