loading
close
SON DAKİKALAR

Sırrı Süreyya Önder: Kandil'e gidişimiz MGK'da kararlaştırıldı

Sırrı Süreyya Önder: Kandil'e gidişimiz MGK'da kararlaştırıldı
Tarih: 28.05.2016 - 16:13
Kategori: Siyaset

TBMM'de 65. Hükümet programıyla ilgili görüşmelerde konuşan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, 'Görüşmelerimiz MGK’da kararlaştırıldı ve değerlendirildi' dedi.

TBMM'de 65. Hükümet programıyla ilgili görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde konulan HDP'li Sırrı Süreyya Önder, Kandil’de günlerce kaldığını belirtti, "Görüşmelerimiz MGK’da kararlaştırıldı ve değerlendirildi" dedi.

Hükümet programı görüşmelerinde konuşan HDP'li Sırrı Sürayya Önder, “Ben Kandil'e gittim, orada, o sığınaklarda günlerce kaldım, günlerce barış için emek verdim. Bunların hepsi, komutanlarınız dâhil, devletin Millî Güvenlik Kurulu dâhil, bizim her İmralı'ya gidişimiz, her Kandil'e gidişimiz, her görüşmemiz, onlardan aldığımız sonuç ve önerilerin tümü, Millî Güvenlik Kurulu'nda önce gizli Kriz Yönetmeliği. Biz bunları sevmiyoruz, şeffaflıktan yanayız. Bu müstenit edilerek orada kararlaştırıldı, orada da değerlendirildi” dedi.

HDP'li Ahmet Yıldırım konuşmasında CHP'yi hükümete destek vermekle suçladı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bunu bir hakaret olarak yorumladı. HDP'li Sırrı Süreyya Önder, “Al başkanlığı, ver özerkliği. Bunu herhangi bir partilimiz söylemişse alçaktır. Eğer bunu birisi iftira olarak söylüyorsa o da bu tabiri aynen hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Engin Altay ise “İspatı mümkün. Ad soyad olarak hanginizin ağzından çıktığını ben bilmem. Siyasette yapılan müzakerelerin ruhu kamuoyuna yansır. Kamuoyuna yansıyan sizin Oslo'dan başlayan İmralı'da, Dolmabahçe'de, Kandil'de yapılan müzakerelerden ortaya, kamu vicdanında böyle bir kabul çıktı kardeşim, ben de bunu söyledim. Kim alçak kim değil, bunu merak ediyorsan çok basit, burada yeni de bir hükümet var Oslo'nun, İmralı'nın, Kandil'in, Dolmabahçe'nin görüşme tutanaklarını bir kapalı oturumda Mecliste açıklarız, kimin alçak olduğu ortaya çıkar” karşılığını verdi. Bunun üzerine Önder, “Gerek yok kapalı oturuma, açık oturum yapalım. Biz, konuşulan her şeyi burada sizinle paylaşmaya hazırız” dedi.

soL

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları